“L’artista” fa d’ Hazanavicius el millor director de l’any, segons el gremi nord-americà

Podíem pensar (alguns pensàvem) que el gremi de directors nord-americà, als seus premis anuals distingirien el seu col·lega Martin Scorsese (nominat per Hugo), o l’inspirat Woody Allen de Mitjanit a París,  o potser fins i tot el talent de David Fincher (posat a fer la versió ianqui d’ Els homes que no estimaven les dones), si és que no els acabava de convèncer el quinqué d’Alexander Payne en posar en escena Els descendents; però si així pensàvem, ens vam equivocar. Perquè els membres de la Directors Guild of America han decidit que el millor cineasta de l’any, per ells no és cap dels esmentats (que havien nominat prèviament) i, per descomptat, tampoc cap dels que ja no van ni nominar (cas de Terrence Malick o Nicolas Winding Refn, per exemple); sinó Michel Hazanavicius, pel seu treball a L’artista.

Definitivament, doncs, L’artista es confirma com la pel·lícula “de moda” i està sent la que aconsegueix l’efecte “bola de neu”, tan característica dels Oscar els darrers anys: un títol que tothom hi aposta, a totes, en totes les categories; deixant les rivals amb poc marge. Recordem que, sense anar gaire lluny, els productors també van premiar L’artista als PGA.

I no s’han comportat pas de manera diferent pel que fa als directors de documentals. Han optat per James Marsh, que es el documentalista “de moda” des de fa un temps.

DGA Awards 2011: els premis.

Director/a de ficcions:

Michel HAZANAVICIUS, per L’artista (The Artist).

Director/a de documentals:

James MARSH, per Project Nim.

***

Més informació: 64th DGA Annual Awards.

***

Nominacions prèvies: Les nominacions 2011 dels directors nord-americans.

Aquests premis ja els he incorporat al Comptador de premis anuals 2011.

***

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *