“L’artista” també guanya el premi dels productors nord-americans

Fins i tot els productors nord-americans han premiat L’artista, que és cosa d’un seu col·lega francès. L’evocació del Hollywood silent sacsejat per l’arribada del sonor els ha calat fons i queda definitivament clar que el film d’ Hazanavicius és favorit cara als Oscar. Fins ara, l’èxit incontestable de la pel·lícula havia estat, quant als guardons, qüestió d’associacions de crítics i, als Globus d’Or, el triomf comptà amb l’ajut de les dues categories (films dramàtics, per un costat, i comèdies/musicals, de l’altra); però que els productors també li hagin fet costat l’ha de situar al capdamunt de les travesses cara als Oscar (dimarts en tindrem una primera prova, quan se n’anunciïn les nominacions).

També passa a la “pole position” Tintín i el secret de l’Unicorn, de Steven Spielberg. Mentre que Rango, de Gore Verbinski, ha anat guanyant els premis de diverses associacions de crítics, tot a començat a capgirar-se amb els Globus, que guanyà el film de Spielberg, i ara, amb els productors que han fet el mateix. Certament, Spielberg havia estat nominat en dues categories (també per Cavall de batalla) i no cal dir que és tota una institució dins de la indústria del cinema; però, en qualsevol cas, la PGA ha certificat que Tintín i el secret de l’Unicorn les té totes per a triomfar als Oscar o, si més no, que li farà suar tinta a Rango.

PGA Awards 2011: els premis.

Millor Productor Cinematogràfic (premi Darryl F. Zanuck):

Thomas LANGMANN, per L’artista, de Michel Hazanavicius.

Millor Productor d’un Film d’Animació:

Peter JACKSON, Kathleen KENNEDY, Steven SPIELBERG, per Tintin i el secret de l’Unicorn, de Steven Spielberg.

Millor Productor d’un Documental:

Michael RAPAPORT, Edward PARKS (als quals caldrà afegir més productors segons que resulti de l’arbitratge pendent), per Beats, Rhymes & Life: The Travels Of A Tribe Called Quest, de Michael Rapaport.

***

Més informació: 2012 PGA Awards.

***

Nominacions prèvies: Les nominacions 2011 dels productors nord-americans.

***

Aquests premis ja els he afegit al Comptador anual de premis 2011.

***

FOTO © Alta Films L’artista, de Michel Hazanavicius

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *