Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'abril de 2010
0 comentaris

Canes 2010 · Sessions Especials: “5 x Favela, agora por nós mesmos”, film col·lectiu

5 x Favela, agora por nós mesmos  (5 x Favela, agora por nós mesmos)

Director Manaira Carnero, Wagner Novais, Rodrigo Felha, Cacau Amaral, Luciano Vidigal, Cadu Barcelos, Luciana BecerraProducció Luz Magica (Brasil), Globo Filmes (Brasil), Columbia (Brasil). Durada 1h36.

Nota Programa de 5 curtmetratges filmats per joves cineastes eixits de les faveles i formats pel director brasiler Carlos Diegues.

Arròs amb fesols (Arroz com Feijão), de Cacau Amaral i Rodrigo Felha. Guió José Antônio Silva. Sinopsi Per poder construir una habitació per al seu fill únic, els pares de Wesley, de 12 anys, es veuen obligats a reduir el menú diari a arròs amb fesols. En l’aniversari del seu pare, el noi s’uneix al seu amic de l’oïda i per fora, sense gaire èxit, a la recerca de fons per comprar un pollastre com un regal per a ell.

Deixa volar (Deixa Voar), de Cadu Barcellos. Guió Cadu Barcellos. Sinopsi Flavio té 17 anys i viu en una favela carioca. Ha deixat que l’estel d’un amic “voli”  i ara ha d’anar a buscar-la a la favela d’una facció rival a la seva, on l’estel ha caigutt. Malgrat la por, se n’hi en va a bucar l’estel i descobreix que la gent de la favela rival no són pas diferents de les que viuen a la seva.

Concert per a violí (Concerto para violino), de Luciano Vidigal. Guió Rodrigo Cardozo. Sinopsi Quan eren encara canalles, Marcia, Jota i Ademir es van jurar amistat eterna. Ara ja ganganassos, rondant els 20 anys d’edat, Jota s’ha embolicat en el tràfic de drogues i Ademir s’ha fet policia. L atopada entre ells dos pot impedir que Márcia, ara violinista, visqui el somni de gaudir d’una beca per a estudiar música a Europa.

Font de calés (Fonte de renda), de Manaira Carneiro i Wavá Novais. Guió Vilson Almeida. Sinopsi Jovem aconsegueix superar l’examen d’ingrés i entrar a la Facultat de Dret, però li resulta difícil assumir les despeses en llibres, menjar i transport. Se sent atret per la possibilitat de vendre drogues als companys de la universitat, traient-ne prou calés per finançar-se els estudis.

Acende a luz, de Luciana Bezerra. Guió Luciana Bezerra. Sinopsi És la Nit de Nadal i fa tres dies que no hi ha corrent elèctric. Els tècnics enviats per la companyia no poden resoldre el problema i la gent de la favela en segresten un, fins que torni la llum. L’empleat s’integra en la comunitat i acaba convertint-se en l’heroi d’aquella Nit de Nadal.

Festival de Canes 2010 [Sessions Especials: “5 x Favela, agora por nós mesmos” (fr / ang / esp)]

Articles en aquest blog [Tot Canes 2010]

Webs oficials [5xfavela (port.)] Reportatge video [5xfavela (port.)]

Més informació [IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [x] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

FOTO 5xFavela, agora por nós mesmos, col·lectiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!