Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 d'abril de 2010
0 comentaris

Canes 2010 · Fora de Competició: “Carlos”, d’Olivier Assayas

Carlos (Carlos / Carlos, the Jackal)

Director Olivier Assayas. Guió Olivier Assayas, Dan Franck. Producció Films en Stock (França), Egoli Tossell Film (Alemanya), Canal+ (França), Arte France (França). Durada 5h30.

Repartiment Edgar Ramírez (Ilich Ramirez Sanchez, “Carlos”) , Alexander Scheer (Johannes Weinrich), Nora von Waldstätten (Magdalena Kopp), Christoph Bach (Hans Joachim Klein), Aljoscha Stadelmann (Wilfried Böse), Julia Hummer (Gabriele Kröcher Tiedemann), Jule Böwe (Heidi), Katharina Schüttler (Brigitte Kuhlmann), Anna Thalbach (Inge Viett), Udo Samel (Bruno Kreisky), Nicolas Briançon (Jaques Verges), Alejandro Arroyo (Dr. Valentín Hernández Acosta)

Sinopsi El seu nom és Ilitx Ramírez Sánchez, però tothom l’anomena Carlos. Durant 20 anys va ser el terrorista més buscat del planeta. Manipulat pels serveis secrets dels països àrabs i més tard pels dels països de l’Est, va crear una organització d’abast mundial per a cometre atacs terroristes espectaculars. Aquesta és la història d’un “revolucionari” que van prendre el camí equivocat i va acabar de manera irrisòria, sol a l’exili miserable al Sudan, on les forces de la policia francesa el van detenir.

Nota Filmat en 35mm, en Scope i amb un equip de cinema; produït a França i amb diàlegs escassament en francès; protagonitzat per un actor ben poc conegut a Europa… aquest film de 5h30 de durada no podia encaixar-se de cap manera en els esquemes de producció, distribució i exhibició cinematogràfics. Per tant, s’ha concebut com una sèrie televisiva de tres capítols que, junts, sumen el metratge anunciat. El que es projecta al Festival de Canes 2010, en sessió especial, és tot el metratge íntegre. Posteriorment, en sales de cinema se n’exhibirà una versió reduïda de 2h 20minuts.

Festival de Canes 2010 [Fora de Competició: “Carlos” (fr / ang / esp)]

Articles en aquest blog
[Tot Canes 2010]

Webs oficials
[Carlos (fr)]

Més informació
[IMDB (ang)] [AlloCiné (fr)] [Declaracions d’Assayas recollides per AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [StudioCanal] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [StudioCanal] Dist. it. [x]

***

Crònica
[Diari de Girona, dia 20]

FOTO Cartell francès de Carlos, d’Olivier Assayas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!