R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

9 d'abril de 2013
0 comentaris

OBAMA PROCURARÀ LA PAU ALS ISRAELIANS

L’objectiu de l’executiu dels EUA: aturar la possessió d’armes nuclears a l’Iran

 

Obama emet un discurs als joves israelians per a empatitzar-los amb l’enemic

 

La decena trobada del president Obama i el primer ministre Netanyahu ha estat un éxit. És el moment més fort de l’aliança entre les dues nacions. Prova d’això és l’ampliació del Progama de Cooperació Militar més enllà del 2017.

El president nordamericà ha dit que els EUA evitaran la tinença d’armes nuclears a l’Iran. L’ objectiu d’ Obama és aturar el conflicte israeliano-palestí.Barack ha visitat els missils antiaeris nortamericans a l’aeroport de Ben Giron. Les dues nacions han donat les senyals esperades com a prova de la bona relació. Cioncidents en moltes perspectives i amb bromes pel mig de la visita, els líders d’EUA i Israel han procurat cooperar per a la pau. La incertesa del moment en què l’Iran tingui armament nuclears executiu sat cooperar per a la pau. amb bromes pel mig de la visita, els lciomentoobliga a “esgotar la via diplomática”, ha confessat Barack.”. Segons Obama “La diplomàcia és la millor solució per a tots”. Així és com l’executiu ha explicat que l’Iran ha de “ cumplir les seves obligacions internacionals”. En cas contrari augmentarà la pressió de la comunitat internacional. Obama afirma que “ Israel té dret a defensar-se”, qualsevol líder ha de fer el que pugui per a assegurar la seguretat dels seus pobles. “La pau ha d’arribar a Terra Santa” ha afirmat Obama a l’aeroport Ben Gurion. Benjamin Netanyahu, el primer ministre israelià, defensa la “irrompible aliança” entre les dues nacions. Tot i així, en nom d’Israel ha discrepat publicament en que “ la diplomàcia no ha produït resultats”.

Barack Obama ha remarcat que l’aliança entre el seu país i Israel és “eterna i per sempre”. A l’aeroport era homenatjat per Netanyahu i el president israelià Shimon Peres.

El líder republicà s’ha dirigit a estudiants de Jerusalem en una roda de prensa. “ Els líders polítics no s’arriscaran, excepte en cas que la gent ho exigeixi. Heu de crear la pau que voleu. Heu de passar per sobre dels vostres polítics per a aconseguir la pau” ha dit Obama. Ha demanat als joves israelians que es possin a la pell dels palestins i que s’impliquin.

 

 FONTS:

http://www.abc.es/internacional/20130321/abci-obama-habla-jovenes-palestinos-201303211817.html

L’altre font ha sigut impossible d’enllaçar. És del 324.cat del 21 de març de 2013)

TEXT PENDENT

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!