BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

15 d'agost de 2022
1 comentari

La Unitat Estratègica. Al CxR ja som 102.633 catalans units i lliures. Censeu-vos tots els que vau votar l’1-O.

Extret de l’Unilateral:

Independència, projecte comú o projectes excloents?

La unitat no assegura la independència. La divisió sí que assegura una progressiva, negativa, “dependència!”

«Ajuntar-se és un començament. Continuar junts és un progrés. Treballar junts és un èxit.» (Henry Ford)

És demana unitat. N’hi ha?

Objectivament, tot projecte rigorós exigeix unitat d’actuació. Subjectivament, són molts els votants, organitzacions, independentistes, que la demanen. Existeix?

No ho sembla. Hi ha, demostrat!, projectes “excloents”. O la seva absència. Coexisteixen actuacions clarament contràries entre si. Això perjudica, a tota la societat catalana. Responsables? En principi, els líders, els dirigents independentistes. Però són “aquí” perquè militants i votants els trien. Per tant, líders, militants i votants són corresponsables de la divisió, dels seus negatius efectes.

Publicitat

Problema de dirigents o de votants?

Com a consultor he intervingut en molts Plans Estratègics. Que els dirigents siguin autoritaris o líders determina negativament o positivament a l’organització? Quina és la situació a Catalunya? Qui “dicta”, qui obeeix? Dicten els líders perquè militants, votants, obeeixin? Això és autoritarisme, despotisme il·lustrat! Escriuen el guió militants, votants, perquè els líders materialitzin? Això és democràcia!

Des de l’excel·lència: «No hi ha organitzacions excel·lents. Hi ha Organitzacions amb líders i col·laboradors excel·lents». Líder és: «qui té una visió que millora substancialment la realitat i la materialitza». Visió de “país”, de “partit” o… “purament personal”? Què s’ha millorat, materialitzat?

Per a què van ser triats, van triar? Quina situació existia llavors? Quina hi ha ara? Quins RESULTATS POSITIUS demostren de cara a la independència? Quina és la realitat? Uneixen o separen… de cara als beneficis de la independència?

Quins beneficis aportarà als habitants de Catalunya la independència?

Desenvolupament, riquesa. Molta millor qualitat de vida: sanitat, educació, serveis, infraestructures, pel molt que es genera; competitivitat internacional. Deslliurar-se de l’espoli. Atracció de multinacionals, creació de molts llocs de treball de qualitat, indicadors macroeconòmics, estudis, economistes internacionals suggereixen que Catalunya  millorarà substancialment en aquest camp.

Democràcia veritable com a moderna república europea. Llibertat! Un Parlament sense ningú que anul·li les seves votacions.

Serveis socials avançats perquè autogestionaria “tots” els seus propis recursos, millors i més segures pensions.

Identitat. Manteniment de la identitat; no haver de defensar la seva història, lleis, valors, cultura, llengua.

Aquests són objectius permanents de la societat catalana? Segur que sí! Hi ha UNITAT independentista per a aconseguir-los? Què demostren els fets?

Què és imprescindible per a materialitzar un projecte?

1. Que existeixi! L’1-0, un “mandat” de votants que van defensar físicament les urnes. Van patir una violència policial que va escandalitzar al món democràtic. Què han fet, fan, els líders davant d’això? Van ser triats per a materialitzar el procés d’independència i aconseguir els seus clars beneficis! Això exigeix un PLA, un projecte rigorós. Sembla que no existia. Existeix ara?

«Dirigir és fer les coses bé. Liderar és fer les coses correctes.» (Drucker) Fan “bé” les coses” els líders independentistes? Fan el correcte? Ho fan els militants, afiliats a entitats socials importants, els votants? Què demostren els resultats?

2. Unes premisses. Hickman/Silva, experts en excel·lència, consideren imprescindible perquè el millor projecte es materialitzi, que existeixi:

> PROJECTE COMÚ. La independència exigeix projecte estratègic. Per a això: OBJECTIUS > ACTUACIONS FUNCIONALS > PRINCIPIS IRRENUNCIABLES. Barker: han de ser “coneguts, plenament acceptats, respectats, per tots”. Que polítics, militants, votants, s’identifiquin plenament amb el projecte. Què demostra la realitat?

AUTOEXIGÈNCIA. Que “tots” els protagonistes aportin el màxim de les seves competències. Això comença pels líders, però afecta militants, afiliats, votants. Que demostrin

que són “de partit”, no “de país”; que  actuïn amb el “rigor” imprescindible per a aconseguir la meta comuna! Es dona?

PERSEVERANÇA. Fixat l’OBJECTIU: beneficis de la independència >  PROJECTE COMÚ per assolir-lo > la MÀXIMA AUTOEXIGÈNCIA, respectant PRINCIPIS irrenunciables, cal tenir la CONSTÀNCIA imprescindible per a materialitzar-ho. Existeix fermesa comuna?

Conclusió?

L’independentisme va ressorgir com a “reacció” a una inconstitucional, arbitrària, partidista sentència del Constitucional de l’Estat espanyol al segon Estatut. Avui, Catalunya no té Estatut. És “colònia, territori intervingut”. També ho és per causa dels reiterats incompliments dels successius governs en finançament, transferències, no execució d’infraestructures bàsiques, etc. Es va celebrar un referèndum, que va ser violentament castigat, i es va guanyar. Però no s’ha materialitzat la independència. La demanda continua viva. La dependència creixent, també!

Cada dia més, la societat denuncia “divisió”, demana unitat. Els que lideren, els militants, els votants,  uneixen… o separen…? Demostren competència… o incompetència? Com els qualificarà la història?

Qui primer proposi i ofereixi un projecte unitari rigorós demostrarà “lideratge estratègic de país”. Qui es margini, qui vagi en contra, demostra “partidisme, personalisme, no sentit d’Estat”. També els seus militants i votants. Si realment volen gaudir de la independència! Què decidiran?

«El lideratge efectiu no tracta de fer discursos o ser agradat; el lideratge es defineix per resultats!» (Drucker) Quins són els resultats?

«Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix» (Einstein), o amb els mateixos! Caldrà prescindir dels actuals líders i triar uns altres que siguin competents? Hauran de ser els independentistes qui prenguin la iniciativa?

Continuïtat… o rectificació, ja!? Són conscients de quant està en joc, quant depèn d’ells per al millor futur de Catalunya, de “tots” els seus habitants? De cara als beneficis de la independència, projecte comú o projectes dividits, excloents…?

«Ajuntar-se és un començament. Continuar junts és un progrés. Treballar junts és un èxit.» (Henry Ford)
PS1: La Unitat Estratègica. Al CxR ja som 102.633 catalans units i lliures. Censeu-vos tots els que vau votar l’1-O. 
PS2:  Lluís Llach: “Qui em va convèncer que amb l’estat espanyol no es podia negociar va ser Junqueras”
Comentaris:

 

Foto del perfil de Jaume Bonet

Jaume Bonet

13.08.2022  |  13:16

Quan hi ha gent d’ERC publicant fakes, per una banda, i exposant raonaments tan “filldeputistes” com els que exposa el Sr. Selva, per l’altra, crec que devem esser molts els antiCIU de sempre (com jo mateix) que romanem amb els pocs cabells transparents que ens resten, ben drets (qui ho haguera hagut de dir!?).
https://www.vilaweb.cat/noticies/fotos-falses-per-a-manipular-la-politica-deu-histories-de-lincoln-a-albano-dante/

Foto del perfil de Àngela Busquet

Àngela Busquet

13.08.2022  |  12:46

Lluís Llach sí que ens representa. Expressa clarament el que molts de nosaltres pensem. Gràcies per l’entrevista..

Foto del perfil de Francesc Dalmau

Francesc Dalmau

13.08.2022  |  12:45

Vol dir senyor Ramon Feixas? Si vostè ho veu així,…. pero jo crec que no, he?

Foto del perfil de Ramon Rius

Ramon Rius

13.08.2022  |  12:43

La periodista confon la preposició “en” amb “amb”. Que ho faci el valencià popular no ho autoritza en la llengua estàndard. “Involucrar-se en”.

Foto del perfil de Susanna Herce

Susanna Herce

13.08.2022  |  12:38

Sr. Feixes, potser no l’entenc bé i si és així, disculpi. La gent que vol la independència i que creu que (a més de defensar la nostra identitat) disposar dels nostres diners ens podria permetre tenir millors serveis (educació, sanitat, transport, atenció a la gent gran…) i acostar-nos a països que no necessiten ajuts de la UE de manera estructural, són els que vostè considera que volen “aprofitar-se de l’esforç dels altres”?
Jo diria que això, qui té aquesta mena d’interessos, és Espanya, més que res perquè l’antipatia que despertem i el rebuig a la nostra cultura, descarten qualsevol altra motivació per fer-nos quedar dins l’estat.

Foto del perfil de Ramon Feixas

Ramon Feixas

13.08.2022  |  12:09

Quan es barregen coses, és normal que hi hagi embolics. D’entrada ja es parla massa sovint d’interessos, referint-se a la necessitat essencial que té Catalunya d’independitzar-se d’Espanya. Els interessos són matèria per aquells que es reserven el profit de l’esforç dels altres. La convivència d’una societat amb trajectòria cultural pròpia, és una altra cosa.
també és normal que tots plegats preferim responsabilitzar a algú més dels fracassos haguts davant la violència de l’Estat espanyol contra el procés democràtic català. Igual que els terroristes víctimes dels grans antiterroristes s’esbraven contra gent que també son manipulats pel gran terror que es diu antiterrorista que manega la humanitat, el seu déu diner, els seus virus, i (com no?) les seves armes. És lògic que les forces de la violència de l’estat espanyol, hagin anat imposant la llei tergiversada en funció de la seva necessitat acorraladora. Normalment els perdedors d’una guerra destrossen el que poden en la seva retirada.
Aquestes baralles, doncs , entre independentistes, és sentiment derrota, com ho va ser cadascun dels fracasso haguts des de fa 300 anys.
És derrota? Sí. És la derrota? no.
A la taula de diàleg s’hi podrà acordar la independència?
La taula de diàleg serà una bona base per fer que e reconegui la legitimitat indubtable del resultat de l’1 d’octubre? Sí
Miracles ni a Lourdes. Però tot allò que puja, baixa.
Els imperis es fan i es desfan. En el nostre marc és temps de desfeta. D’una desfeta que, igual que la llarga dictadura no va acabar, els llarg procés de violència judicial no acabarà amb el procés democràtic català.
La llengua catalana corre un perill molt real, però l’imperi que l’imposa no és pas a Madrid que encara que a Madrid alguns odiïn tant la nostra llengua.
La consciència social ben enfocada és la que més pot activar, tot i les limitacions dels adoctrinaments que rebem per part dels medis.¦

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!