BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

6 de novembre de 2022
0 comentaris

La DUI guardada. Al CdR ja som 102.916 catalans lliures censats.

Europa i la DUI Catalana del 27 d’Octubre de 2017.

Editorial de laRepública:

La declaració del Consell d’Europa avala la Declaració d’Independència del 27-O.

Malgrat l’anonimat d’aquest cinquè aniversari, la Declaració d’Independència va ser aprovada i ara només queda que una majoria independentista, en un proper Parlament de Catalunya, decideixi tirar-la endavant i la faci efectiva.

JOAN PUIG
26/10/2022

Demà es compleixen cinc anys de la declaració d’independència aprovada per la majoria democràtica del Parlament de Catalunya, una declaració que finalment no va ser implementada. Tampoc no es va publicar, ni la bandera espanyola va ser treta del Palau de la Generalitat, i el 155 va arrasar amb els lideratges polítics.

Però el 155 no va evitar que la declaració fos aprovada, i aquesta fita té i podrà tenir conseqüències democràtiques, ja que la darrera declaració del Consell d’Europa l’avala quan argumenta que, per la via pacífica, és acceptable forçar canvis i dona cobertura a la via autodeterminista que va exercir la ciutadania del país.

Lamentablement, sembla que ni el Govern de Catalunya, ni el Parlament del país pensa celebrar res i no hi ha cap acte per commemorar l’afirmació de sobirania més important feta al nostre país en el camí cap a la independència. Sembla que vulguin amagar aquella fita, que va quedar registrada, pendent de publicació en el DOGC o en el primer butlletí oficial de la República Catalana. El que queda clar és que no ha quedat abolida i que no s’ha produït cap votació en sentit contrari que la reverteixi. Ni l’unionisme més recalcitrant s’ha atrevit a proposar-ho.

Així doncs, i malgrat l’anonimat d’aquest cinquè aniversari, la Declaració d’Independència va ser aprovada i ara només queda que una majoria independentista en un proper Parlament de Catalunya decideixi tirar-la endavant i la faci efectiva. Altrament, es deixarà marcir a la paperera de la història.

La Declaració d’Independència va ser aprovada i ara el Consell d’Europa n’avala la decisió i el procediment. Només depèn de nosaltres implementar-la.

Joan Puig, director.
laRepública.

 

PS: La DUI guardada. Al CdR ja som 102.916 catalans lliures censats. I tu?

 

/
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!