Caiem contínuament en la trampa autonomista. Aixequem-nos, només Independència !


 

La CUP diu que no es pot fer política de bloqueig.
El Front Republicà vol fer República sincera, la nostra feina, potser, depèn de l’encert, la millor manera de bloquejar, ni que sigui una mica, el centenari enemic.

Necessitem poder votar un partit que no tingui altre objectiu que la República Catalana Independent, un partit lleial al 1r d’octubre, un partit compromès en completar la DUI catalana del 27 d’octubre, el que més s’hi acosti.

Malgrat les dificultats, allunyem-nos d’Espanya.

Salvador Molins, CLR*bic, CDR*bic, Vocal del CLR*Berga

 

L’Assemblea Nacional Catalana demana que les candidatures independentistes que es presentin a les eleccions espanyoles del 28-A que avancin clarament ‘en el desenllaç del dret d’autodeterminació’ i el mandat del Primer d’Octubre i que no donin suport a la governabilitat de l’estat espanyol si no respecta el dret a l’autodeterminació de Catalunya. En un comunicat, l’ANC demana a les candidatures que ‘respectin els anhels de la societat civil i actuïn amb una única veu’ per la via unilateral, que consideren ‘l’únic camí possible per generar un diàleg multilateral posterior de resolució definitiva del conflicte’.

Així, demanen un ‘compromís ferm’ per culminar el procés d’independència, que segons diuen implica posar els representants a les corts espanyoles ‘al servei d’una estratègia col·lectiva per la independència’.

‘El temps del peix al cove, dels pactes per unes engrunes, ja s’ha acabat. Ara cal fer República catalana de debò, sense por, amb fermesa, amb dignitat i amb coratge’, diu el comunicat.

Segons que entén l’ANC, ‘l’autodeterminació és un dret que s’exerceix i esdevé impossible de pactar amb un estat matriu hostil’, de manera que veuen ‘un gravíssim error polític generar expectatives de diàleg amb l’estat espanyol’. A més, denuncien ‘la preocupant regressió autonomista de les forces polítiques catalanes, que un dia van defensar la República Catalana i ara tornen a lluites partidistes’.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *