BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

7 d'agost de 2017
0 comentaris

COMUNICAT DE PREMSA DE CATALUNYA ACCIÓ. JUDICI ORAL CONTRA SANTIAGO ESPOT I CONTRA ELS CATALANS DIGNES. DUI ja !

COMUNICAT DE PREMSA DE CATALUNYA ACCIÓ

4 d’agost del 2017

El jutge Andreu de l’Audiència Nacional espanyola envia Santiago Espot a judici per “ofendre i menysprear el Cap de l’Estat espanyol” i per generar “un sentiment d’indignació en gran part de la població espanyola”

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha rebut oficialment la interlocutòria del jutge instructor de l’Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu. 

En els fets que descriu el magistrat parla d’un pla preconcebut i planificat per Santiago Espot per tal d’ofendre i menysprear la corona espanyola i el seu himne. Tot sempre mitjançant el “Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó”, que és pedra angular de tot aquest procediment penal.

Una vegada més, com tantes al llarg de la història a l’estat espanyol, la paraula escrita és combatuda amb el codi penal.

També es pot llegir en la interlocutòria que la xiulada va generar un sentiment d’indignació en els espanyols. Pobrets, quina pena fan. En canvi, fa anys i panys que escoltem declaracions de destacats dirigents polítics espanyols on cataloguen l’independentisme català de nazi, xenòfob o totalitari sense que passi absolutament res. De tot plegat deduïm que a Espanya hi ha dues categories d’individus: els que se senten espanyols i la justícia protegeix la seva dignitat, i els independentistes catalans que són uns miserables pàries als quals qualsevol energumen partidari d’Espanya pot insultar impunement.

Aquesta interlocutòria és una bona mostra de la mentalitat castellano-espanyola envers els catalans que es senten nacionalment catalans i que es comporten com a tals, sense complexos nacionals, amb fermesa de caràcter i anomenant les coses pel seu nom sense utilitzar eufemismes autohumiliants.

Per això resulta necessari, imprescindible i urgent alliberar-nos, independitzar-nos d’Espanya sense més dilacions aprofitant el poder democràtic en forma de majoria absoluta de 72 diputats, i per tant legítim a nivell internacional, que els catalans van otorgar a les passades eleccions del 27 de setembre del 2015 per tal que el Parlament de Catalunya proclami la independència d’acord amb el compromís electoral d’aquests 72 diputats i dels seus corresponents partits.

catalunyaacció org.

 

NOTÍCIES VILAWEB:      SOCIETAT > POLICIA I JUSTÍCIA

L’Audiència espanyola obre judici oral contra Catalunya Acció per la xiulada del Camp Nou a l’himne espanyol el 2015

Acusen el president de l’entitat, Santiago Espot, de ser el presumpte promotor de la xiulada

L’Audiència espanyola ha decidit d’obrir judici oral contra el president de l’entitat sobiranista Catalunya Acció, Santiago Espot, com a presumpte promotor de la xiulada a l’himne espanyol durant la final de la copa de futbol entre el FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao al Camp Nou el 2015.

El partit d’extrema dreta Vox va interposar una denúncia contra Espot i les organitzacions que van promoure la protesta del 30 de maig de 2015. El jutjat central d’instrucció de l’Audiència ha emès una resolució en la qual considera que existeixen ‘mèrits suficients per a exigir responsabilitat criminal’ al president de l’entitat, segons que ha informat Catalunya Acció en un comunicat.

La fiscalia considera que hi havia un ‘propòsit deliberat i ferm de menysprear el cap de l’estat i l’himne, ja que Felipe VI va assistir al partit, i que tots dos representen símbols per als sentiments nacionals espanyols’.

La denúncia de Vox es basava en els delictes d’ultratge a Espanya, contra l’ordre públic, provocació a l’odi per raó d’origen nacional, injúries a la corona i delictes relatius als drets fonamentals i a les llibertats públiques, com el d’associació il·lícita. El jutge instructor va acordar d’arxivar en dues ocasions el procediment, per la qual cosa Vox va recórrer a la sala penal, que ara ha acordat de continuar endavant amb la causa.

Al començament d’aquest post reproduït de Vilaweb hi teniu el comunicat de Catalunya Acció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!