BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

23 de febrer de 2006
Sense categoria
0 comentaris

“Sense València no hi ha independència” i “sense el Rosselló no hi ha nació”

A la manifestació molta gent ens va felicitar per aquesta pancarta que veieu en la fotografia i ens van preguntar d’on era, d’on havia sortit.

Doncs és la pancarta de Catalunya Acció (www.catalunyaaccio.org) que té relació directa amb el Pla Independència 2014 que anem presentant a les conferències que fem per diverses poblacions del país. El primer cop que la vam fer publica per internacionalitzar el nostre conflicte amb Espanya va ser el dia 9 de febrer pels carrers de Berga (PPCC) i després, el mateix dia, a la conferència "Trencar amb Espanya" on parlà Santiago Espot i exposà detalladament que ja és hora d’oblidar els encaixismes i que "el nord de la nostra política és i ha de ser trencar amb Espanya"

———————————————

"Sense València no hi ha independència"  i "sense el Rosselló no hi ha nació"

Des de la Catalunya  del Nord em permeto donar unes precisions sobre la manifestació del 18.02.06 que espero que divulgareu perquè els companys amb els quals vaig marxar amb autocar des de Perpinyà poden confirmar les meues afirmacions:

 1. No sols es va cridar "espanyol el qui no boti" sinò també "francès…"; no escriure-ho és deixar entendre que la reivindicació expressada aquell dia s’emmarcava dins l’estat espanyol i que la" nació "al·ludida era sols la nació amputada. Fals. Hi érem nosaltres  catalans del nord i valèncians. "La perifèria" era present per fixar les pautes del que s’ha d’entendre per Catalunya i Nació.

 2.  El grup de gent que vam marxar  amb autocar des de Perpinyà no vam parar de cridar i fer cridar  la gent a l’entorn nostre en contra dels dos estats:

ni "França ni Espanya Països Catalans"…No volem ser una regió de França/d’Espanya, no volem ser un país ocupat, volem volem volem la Independència".

Com que ens precedien valencians que cridaven: "sense València no hi ha independència, vam crear un nou eslògan inventat tot seguit "sense el Rosselló no hi ha nació"… això durant tres hores…tots plegats…

 També caldria fer saber a tothom que  a l’anada  la policia francesa esperava el nostre autocar a l’autopista a la "frontera" pel fet que anàvem a manifestar per la nació, tal com ho confirmà un policia; no sols ens van controlar les targetes d’identitat, sinó que  a més a més   se les van endur i guardar un quart d’hora amenaçant-nos de guardar-les 4 hores. 

Normalment reserven aquell tracte als qui no fan cara de ser europeus…en tota la meva vida no m’havia passat mai….Cal dir que a la manifestació en defensa de la catalanitat  del 08.10.06 a Perpinyà 8000 persones van aplaudir i doncs aprovar el parlament llegit aquell dia on es va  reivindicar la pertinença a la nació catalana d’11 milions de ciutadans. No hi havia per ningú cap equivocació possible i la policia francesa sap millor que els nostres propis diaris que la consciènciació del nostre poble no té aturador….

 Amicalment

 Daniela Grau, portaveu de la manifestació a Perpinyà   

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!