Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

26 d'octubre de 2008
3 comentaris

Punt d’inflexió en el tractament de La Vanguardia a Montilla

De la lectura de premsa impresa d’aquest cap de setmana no passa inadvertida l’entrevista que el director de La Vanguardia, José Antich, fa al President de la Generalitat, José Montilla. No només perquè el President manté el seu pols dialèctic amb el seu homòleg espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero [José Montilla: “Cuando negocio con Zapatero no somos del mismo partido”], sinó perquè representa un punt d’inflexió en les relacions del cap de l’executiu català amb el buc insígnia del Grupo Godó. Lluny queden els episodis en què el redactor estrella de la secció de política, Jordi Barbeta, denunciava amenaces del llavors cap de comunicació del President, Toni Bolaño [Matí a l’ACN amb Zaragoza i tot el dia amb Bolaño i El retorn de Bolaño]. Encara més lluny queda aquella mítica i polèmica entrevista de l’economista Xavier Sala i Martín [wiki] al llavors candidat socialista a la presidència de la Generalitat, amb el “Toni, nos vamos” amb què el presidenciable va deixar  sol a la taula el liberal de les americanes llampants. La Vanguardia recupera l’equidistància i la prudència, i se situa novament en el terreny de l’ambigüitat calculada, una actitud molt assenyada en temps de crisi. Perquè si Catalunya té força problemes per afrontar i resoldre (ho explica Montilla a l’entrevista; el més calent és el finançament en una aigüera plena d’una crisi generalitzada i un context català diguem-ne que complicat), el sector de la premsa tradicional tampoc no està per tirar coets. Ningú no se’n deslliura. I en temps de crisi més val fer pinya i ajudar-se en la mesura del possible. Curiosament, i això tampoc no passa inadvertit aquest cap de setmana, l’entrevista a Montilla (amb fotos excel·lents del reconegut retratista presidencial per a La Vanguardia, el gran Pedro Madueño) coincideix amb l’encartament d’una edició especial de 148 pàgines a tot color i paper bo d’un monogràfic sobre infraestructures catalanes. La doble pàgina amb les presentacions d’Antich i de Montilla, encarades, són també una declaració de principis. D’això se’n diu girar el mitjó.

[President en construcció]
[“Montilla triarà Catalunya”]

  1. La Vanguardia i Montilla estan al servei d’Espanya. I Barbeta està al servei de l’antiindependentisme… amb la qual cosa pot fer-se amic del PSOE d’aquí

  2. Saül, d’ara en endavant, llegir la premsa serà un avorriment sorrenc. Tot previsible: canya a aquells que res poden oferir a l’empresa editora i tones d’incens als qui tenen la clau de la caixa o poder per omplir-la (o buidarla). Mals temps per la poesia i excel.lents pel pragmatisme interessat. Haurem de canviar l’hàbit de llegir els diaris pel de fullejar-los i deixar de fullejar els llibres per passar a llegir-los…Podriem començar pels clàssics russos. M’agraden.

  3. Deu ser pura casualitat que el mateix dia de l’entrevista La Vanguardia adjunti un gruixut fulletó propagandístic, un llibre, sobre les obres públiques de la Generalitat, les que estan en execució i les que estan projectades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!