Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

11 de juny de 2008
1 comentari

Llibre rebut: “Internet a les redaccions”

Títol: Internet a les redaccions

Autor: Pere Masip (Barcelona, 1968) és doctor en Periodisme per la Universitat Ramon Llull, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la mateixa universitat. Professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. La seva activitat investigadora se centra en l’impacte de les tecnologies digitals en el periodisme. Actualment, participa en un projecte de recerca sobre els processos de convergència mediàtica a l’Estat espanyol.

Edita: Papers d’Estudi

Apunt: “La introducció de qualsevol tecnologia contribueix a la modificació de les pràctiques periodístiques i, per tant, també de les seves rutines. La forma i els continguts del periodisme vénen determinats per la disponibilitat de tecnologia en les fases de recopilació, producció i distribució de la informació. Alguns autors van més enllà, i no dubten a afirmar que la tecnologia està canviant l’essència mateixa del periodisme i que obre unes possibilitats sense precedents per fer un periodisme millor. El llibre que el lector té entre les mans explora com es va produir el procés d’introducció d’internet a les redaccions del mitjans de comunicació catalans i com la xarxa ha modificat les rutines periodístiques dels professionals de la informació. Explica com internet ha esdevingut una eina indispensable, per als periodistes, com a font d’informació, com a mitjà de comunicació, però també com a recurs informatiu. Igualment, aborda alguns dels reptes que els periodistes han d’afrontar a causa de la irrupció d’internet en la seva feina diària.”

[Els lectors podeu animar-vos a comentar el llibre aquí.]

  1. Hola Saül,
    no he llegit el llibre, si més no, encara.
    El què encara no s’ha detectat gaire, és que les redaccions dels mitjans que no són portals no tenen gaire en compte els blocs, quan en aquests es pot fer un seguiment d’alguns posicionaments, per exemple.
    Serà perquè Internet encara no té la credibilitat suficient pels clàssics del paper? tampoc cal anar a parar a l’altra extrem dels que fan programes de televisió captant bàsicament vídeos del YouTube…o sí!
    Ens veiem el divendres a la I Trobada de l’Osonosfera!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!