5 de maig de 2009
0 comentaris

CiU denuncia que el Departament d?Acció Social i Ciutadania no està donant respostes a les famílies davant l?actual crisi

Cleries reclama a la Consellera “lideratge”, que es reuneixi amb entitats i les associacions per promoure mesures concretes d’ajut a les famílies i li ofereix un pacte de col·laboració.
El diputat de CiU, Josep Lluís Cleries, ha acusat avui a la Consellera d’Acció Social i Ciutadania de “no estar a l’alçada de les necessitats personals, socials i familiars davant la situació actual de crisi”. Cleries s’ha referit a alguns impactes importants de la crisi en l’àmbit social, com per exemple, “l’increment espectacular del nombre de persones i famílies que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques, tal com evidencien les cues de la gana a moltes parròquies i entitats”.

Cleries ha denunciat que “els bancs d’aliments es troben sota mínims i moltes persones han de recórrer per primera vegada als serveis socials bàsics i a les entitats socials”. El diputat nacionalista s’ha referit també al fet que Catalunya és la segona comunitat de l’Estat on més creix l’atur, al creixement de situacions problemàtiques que afecten a adolescents i joves de tota classe social provocat per la forta crisi econòmica, com també la difícil situació per al col·lectiu nouvingut. En definitiva, “el primer trimestre del 2009, les organitzacions i els ajuntaments estan suportant un ritme molt fort de demanda d’ajuts socials que difícilment poden assumir, mentre la Conselleria no ha convocat al conjunt d’organitzacions i federacions que estan a primera línia d’atenció social per analitzar amb els seus màxims dirigents quines accions urgents ha d’impulsar des del Govern”.

La manca de lideratge del Departament s’ha evidenciat, segons Cleries, en “la paràlisi en el desplegament real de la Llei de serveis socials; la patètica gestió de la Llei de la dependència; l’aplicació restrictiva de la llei de prestacions socials i el fet que els ajuts a les famílies amb infants menors de 0 a 3 anys o de 0 a 6 anys s’han congelat”.

Per acabar, Cleries ha denunciat que “les entitats socials que atenen les persones afectades per la crisi tenen pendent de cobrar el 50% de la subvenció de l’any 2008, les empreses que gestionen places de residència col·laboradores per a gent gran no cobren des de fa mesos i les empreses d’inserció tenen pendent de cobrament la totalitat dels ajuts del Departament de Treball de l’any 2008”. Davant d’aquesta situació, Josep Lluís Cleries ha reclamat a la Consellera “un Pla d’Acció, reuneixis amb les entitats d’atenció social i les associacions municipalistes per promoure mesures concretes d’ajut a les famílies”.

Cleries ha ofert també al Tripartit “un pacte de col·laboració per a tirar endavant mesures socials que donin resposta a les necessitats de les famílies” i ha anunciat que “presentarem mesures concretes en la Moció subsegüent”.

Referint-se a la renovació del Pacte Tripartit, el diputat nacionalista ha afirmat, que “mentre el país està preocupat per la crisi econòmica i les seves conseqüències socials, vostès estan preocupats per la seva crisi interna, per la seva crisi constant de Govern. Deixi d’actuar com una espectadora de la situació social i busqui respostes noves i imaginatives a un problema que se li escapa de les mans”.

Segons Cleries, “hi ha entitats amb idees molt interessants per afrontar aquestes situacions però no troben la complicitat del govern per dur-les a bon terme”.

Parlament, 15 d’abril de 2009

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!