Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

8 de setembre de 2011
General
0 comentaris

No vull canviar de pell

He llegit per Twitter algunes veus que apuntavem que ens estem posant pesadets amb això de Sopa de Cabra. Opinió respectable. El cert és que la gira de retorn del grup gironí està acaparant l’atenció de tots els mitjans generalistes, i crec que l’Enderrock no pot deixar d’aportar-hi una mirada una mica més a fons, des de la prespectiva d’un mitjà que ha seguit molt d’aprop la trajectòria de la banda. Així doncs, a risc de guanyar-me uns quants unfollows, voldria resumir en aquest apunt tot el que hem preparat amb la revista de cara a aquest mes de setembre en què, si no volíem sopa, ens n’han donat ni dues, ni tres, ni quatre, sinó cinc tasses. [Més]

Revista i K7.
El número de l’Enderrock és un semimonogràfic dedicat a Sopa de Cabra. Hi dediquem ben bé una trentena de pàgines, on repassem any a any la història del grup de Girona. Quan vam començar a plantejar-les, ens semblava inviable fer trenta pàgines de Sopa explicant coses que ja no haguessim dit. Si a l’Enderrock s’ha parlat històricament d’algun grup amb extensió i profunditat, sens dubte han estat els Sopa. Tot i això, crec que ho hema conseguit. El reportatge aporta fotografies poc o gens vistes, documentació inèdita –com els primers contractes del grup, facilitats per l’antic mànager Isidre Pallàs– i una selecció de tota mena de material de col·leccionista. A més, amb la revista hi encartem la reedició de la primera maqueta de Sopa de Cabra, fins avui mai recuperada, i en conservem el seu format original: el casset. L’Epopeia de duplicar 10.000 cintes el mes d’agost de l’any 2011 l’explica en Jordi Novell en aquest reportatge.

El llibre ‘No vull canviar de pell’. Coincidint amb el número especial també arriba a les llibreries No vull canviar de pell, un llibre sobre els Sopa que he tingut el goig de coordinar. Es tracta d’una actualització de la biografia dels Sopa de Cabra, amb tot allò que s’ha esdevingut durant els últims deu anys, les millors fotografies del grup i una discografia completa, cançó per cançó, comentada pel propi grup. Així, aquells que es pensaven que ho sabien tot dels Sopa, podran descobrir algunes coses poc explicades. Com, per exemple, que la cançó “L’Empordà” no és un tema de Sopa de Cabra, sinó una cançó que Josep Thió va compondre per a un grup anterior, Copacabana. O, per exemple, que Gerard Quintana va compondre escriure la majoria de les lletres de l’època de La roda assegut a la tassa del vàter d’uns baixos insalubres en els que habitava al barri vell de Girona (d’aquí, la cançó “De cul”).

Exposició de fotos de Xavier Mercadé. També es diu ‘No vull canviar de pell’ una exposició que fins al proper 4 de novembre podrà visitar-se al Centre Cultural La Mercè de Girona, amb un recull de fotografies de Xavi Mercadé (altrament dit Rockviu) sobre la trajectòria de Sopa de Cabra. La vam inaugurar ahir i aquí podeu veure la peça que en va fer el Telenotícies. L’entrada és lliure i l’exposició compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

I, esclar, Enderrock.cat. No cal dir que amb la web estem anant a tota màquina amb el tema Sopa. La millor forma de saber-ho tot sobre el retorn del grup gironí és fer una passejada per totes les informacions que hem anat publicant durant les últimes setmanes: des del repertori que tocarà el grup, fins al concert secret per a convidats que van realitzar al Sant Jordi Club, passant per la magnífica escenografia que ha realtizat Lluís Danés per donar força a l’espectacle. A més, hem anat recuperant tots els clips del grup, com per exemple aquest d'”El boig de la ciutat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!