L’episodi de les arcades de Can Xifreda: embruta que alguna cosa queda

Ahir al matí baixant cap a Barcelona vaig topar amb un embús de dos parells de nassos. Hi havia un colapse monumental perquè havien tallat el trànsit de la C-59 en plena hora punta per tirar a terra les arcades de Can Xifreda. Vaig passar pel davant i vaig, simplement al·lucinar. Jo no en sabia res i sempre vaig pensar que hi serien.

Recordo temps enrera en algun Ple que s’havia liat un de gorda -de les que ens tenia acostumat en Pladevall- perquè no s’havia substituït la porta trencada feia no sé quan. A mig matí em truquen perquè miri la web de l’Ajuntament. En ella veig una foto d’en Pladevall enmig d’unes runes de les arcades i amb unes declaracions on ens acusa dient que les arcades s’han tirat a terra per culpa de l’anterior govern, és a dir, CiU.

Ens movem, parlem amb el Francesc Pineda, parlo amb el Leo, amb la Cristina… al final el Leo m’envia una acta del 3 de setembre on la Junta de govern aprova l’enderroc de les arcades. És a dir, al Pere li dona temps a fer-se la foto enmig les runes, a fer una nota inculpatòria i indecent utilitzant mitjans institucionals per fer polírtica de baixa estofa, otorgar el permís d’enderroc als constructors, tallar el trànsit a plena hora punta al matí… però no ha pogut evitar que enderroquin les arcades per culpa de CiU. No ha pogut evitar que s’enderroqui un "patrimoni sentimental" del poble.

Ells podien decidir atorgar o no la llicència, ells podien decidir amb quines codicions el promotor podia fer l’enderroc i les obres, ells podien decidir si tirar o no les arcades. I ho havien de decidir el 3 de setembre. Lo d’abans no compta. Però simplement se’ls va passar. Potser si enlloc d’estar pendent de l’oposició, si enlloc de buidar l’Ajuntament de tècnics que poden explicar-te el significat que té un determinat permís perquè "no són de la corda", enlloc de voler-t’ho fer tot sol, és dediqués a fer d’alcalde i a governar no li caldria embrutar els altres per exculpar-se dels seus errors.

Documents relacionats:

Comunicat de CiU sobre l’enderroc de les arcades de Can Xifreda

Segona notícia que emet l’Ajuntament, la primera ha desaparegut, sobre l’enderroc de les arcades de Can Xifreda
Acta de la Junta de Govern del 3 de setembre en què s’aprova l’enderroc de les arcades de Can Xifreda

  1. Roc si et llegeixes l’acta diu el següent (textualment)….

    Exp. 2007/159, amb núm. de Registre General d’Entrada 2007/3004 presentat pel Sr. JAVIER CONDE FABREGAS per renovació del permís d’enderroc núm.2006/160 atorgat el dia 28 de desembre de 2006 de l’edifici del carrer Agustí Santacruz núm. 62.

    Es a dir, vosaltres vau aprovar l’enderroc i les seves condicions el 28 de desembre del 2006 (dia dels inocents) i despres el nou govern no va tenir més remei (segons la llei d’urbanisme) que aprovar una renovació perque la van demanar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.