La república bananera de Pere Pladevall

Fa un mes CiU de Sant Feliu vam presentar una moció al Ple per demanar la retirada de la bandera espanyola de la sala de plens. L’alcalde, en un dels seus habituals rampells i sense consultar-ho a cap grup, va decidir canviar la decoració de la sala de Plens posant-hi la bandera espanyola, la foto del Rei i d’en Montilla.

El dia del Ple ens va dir que ell volia complir la Llei i es va basar per rebatre la nostra Moció en una carta de l’Associación para la defensa de la Nación Espanyola ens que un dels seus patrons és ni més ni menys que l’Aleix Vidal-Quadras.

Fins aquí de cine però va anar així. El més divertit és que en aquest proper Ple de dissabte. Convocat el dia 1 de desembre, ves per on, el mateix dia que hi ha una manisfestació a Barcelona pel dret a decidir i per demanar que plegui la seva Ministra de Foment. Doncs en aquest Ple, l’alcalde ens presenta una Moció per demanar la tercera republica espanyola!. El mateix Alcalde que va fer penjar el quadre del Rei i va posar la bandera espanyola fa només un mes.

Potser que s’aclareixi una mica les idees. Perquè al final això semblarà la república bananera de Pere Pladevall.

 1. La bandera que ara ens volen imposar la COPE, El Mundo i la FUNAES és una bandera feixista. Així, durant la guerra civil espanyola el bàndol feixista (nacionalista espanyol) es va alçar amb l’antiga bandera de la marina, mentre el bàndol republicà, el legítim, tenia una bandera pròpia.
  La guerra la van guanyar els feixistes i van imposar la seva bandera. La meitat del país va callar o va ser afusellada. Compte, doncs, amb imposar aquesta bandera. Pels catalans ens és tant estrangera una com l’altra però la "legalitat" que permet imposar aquesta bandera es va fer amb molta sang. La mínima dignitat dels vencedors feixistes hauria estat, almenys, fer un canvi de bandera.
  L’excusa de la legalitat ja cansa: qui compleix la Constituzión que diu que tothom té dret a un habitatge digne?. Chacón?.

 2. Sr. Roc informis abans d’escriure. La moció ha estat presentada per la JSC-SFC i les JERC-SFC, i ha estat tombada amb 7 vots socialistes en contra, 4 abstencions, i 2 vots a favor.

 3. 7 vots negatius del grup socialista, 4 abstencions 1 dels Independents 3 dels convergents, 2 a favor 1 Anna Miralda (independent-psc) i Montserrat Anento (ERC).
  Que ha passat Sr. Roc, no s’atreveixen a mullar-se en contra de la Monarquia, Dret a decidir? a decidir que? el que a vostés els interessa?, Molt parlar de banderes i fotografies però quan és l’hora de votar no ho fem que si no s’enfaden a les españes i no ens volen com a companys de govern i no poden tenir cartera de ministre. pobre CiU molt parlar de catalanisme, d’omplir-se la boca amb Catalunya i País però rés de rés. com diria Pujol, "avui a Sant Feliu NO TOCAVA" quina oportunitat perduda un altre cop!

 4. carai aquests de la jsc i la jerc, quins pebrots! llàstima que els que diuen ser socialistes no hagin tingut prou valor. estic d’acord amb un altre  comentari que surt a sota, és una oportunitat perduda. espero que aquests joves ho tornin a intentar més endavant.

 5. Molt be joventuts d’esquerres! Apreteu a les seccions "adultes" dels vostres partits. Aquesta moció s’ha d’aprovar. Si no ara, d’aquí uns mesos. Però s’ha d’aprovar. Sinó, les properes eleccions tots a votar algú que realment sigui democrata i republica.

 6. O algú s’equivoca o algú menteix. Per quin motiu les JERC han d’estar a favor de la república espanyola?. Algú de les JERC hauria de desmentir o confirmar aquest extrem perqué no es pot nadar i guardar la roba. De república només ens interessa una, la dels Països Catalans. O encara volen fotre la Maleni de presidenta de la República ecspanyola?.

 7. de 13 regidors no crec que 2 siguin republicans i 11 monàrquics. debaeu-la, parleu-la i que s’aprovi. aqui és on es veurà la capacitat negociadora de convergents i les joventuts socialistes junts. sumeu regidors fins aconseguir 7 vots afirmatius. feu història junts, encara que sigui per arribar a objectius lícitament diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.