La casa gran del Catalanisme

Ara fa uns mesos l’Artur Mas va plantejar la necessitat de reformular el catalanisme per trencar l’actual estancament que patim com a societat. L’asfixia socialista que es deixa notar des de les Rodaies de RENFE fins a l’aeroport ens està duent a un procés de regionalització i de pèrdua d’ambició i confiaça col·lectius. El descontent de la societat és gran, però des del meu punt de vista correm el perill de italianització de la política, és a dir que la societat vagi per una banda i els governants per l’altra.

Fruit d’aquestes reflexions i de la necessitat de trencar el discurs ranci, clàssic i tronat de l’eix esquerra-dreta. Discurs que només es fa a aquí i per interessos purament partidistes. Només cal veure els girs que ha fet la dreta francesa amb Sarkosi o l’esquerra anglesa amb Blair. Al final tots es troben i es disputen una posició central. Però si a Europa no té sentit a Catalunya un país a mig fer menys.
Ens cal aplegar sumar esforços de tot el catalanisme, dels pocs que queden al PSC i que tenen els dies comptats, els descontents d’ERC i fer una nova formulació i una nova estratègia col·lectiva i coma país.

Fruit d’aquesta reflexió el proper 8 de novembre portem a Sant Feliu l’Alfons López Tena, Vocal del Consell General del Poder Judicial i autor del llibre "Catalunya sota Espanya". Hem aprofitat per convidar a gent diversa per reflexionar sobre aquest tema, a veure que en surt.

Us poso un tall de l’entrevista d’Alfons López tena a la COPE l’altre dia, val la pena escoltar-lo. També us afegeixo a sota a tall d’arxiu un article en que em va tocar explicar el significat del logo de la casa gran i que va sortir publicat a El Punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.