Els símbols com a símptoma

Aquests dies la cosa va de símbols. A Catalunya per la polèmica sobre la crema de fotos del Rei. A Sant Feliu per la gracieta de l’alcalde de posar la bandera espanyola a la sala de plens quan mai hi ha sigut. Fins i tot els mateixos de les JSC reclamen de treure la foto del Rei, molestos per una polèmica que genera el seu propi cap de llista. Una polèmica innecessària al poble però que té un rerefons que és molt interessat.

Potser hi haurà qui trobarà rídicul parlar d’aquests temes, però tenen la seva importància, sobretot perquè si deixem que aleatoriament i a voluntat exclusiva d’una persona es decideixi quins símbols hi ha d’haver anem molt malament. Evidentment l’alcalde diu que és un tema legal, vaja excusa!. Legal dius? I llavors els 80% d’Ajuntaments que no la tenen que passa. Si tot s’hagués de fer segons diu la teva Llei encara no tindriem democràcia, les dones no votarien i no hi hauria drets nacionals, ni socials. Aquell que l’únic argument que te és la legalitat és que amaga alguna cosa.

No és un tema legal. És un tema amb una càrrega de fons molt important. Pladevall vol esborrar qualsevol cosa que faci olor a nacionalista, i per ell, la senyera en fa d’olor a nacionalista. Amb aquest gest demostra que allò del catalanisme social no s’aguanta.

Però aquesta actitud que es nota amb els símbols té altres efectes com que en tres mesos han plegat sis tècnics de l’Ajuntament!!. Tots substituïts per càrrecs de confiança amb carnet a la boca. Sort que quan era a la oposició en Pladevall demanava concursos superlegals i estrictes. O el canviar el color corporatiu de l’Ajuntament pel morro, sense estudi d’imatge ni res. O no convidar a la inauguració del Camp de gespa artficial -fet pel govern de CiU- al regidor que ho va fer possible. O passar els Plens cada dos mesos, també és legal Sr Paldevall, però és més democràtic, més transparent fer-los cada mes com s’han fet sempre.

Jugar amb els del símbols és només un símptota d’autoritarisme i del pitjor sectarisme que ara tot just es comença a deixar notar. Només cal veure la web del PSC de Sant Feliu de Codines que recupera el mal estil que els va caracteritzar quan eren a l’oposició. M’agradarà saber si el PSC i el seu alcalde ratifiquen les difamacions que hi apareixen.

  1. Segons tu: Però aquesta actitud que es nota amb els símbols té altres efectes com que en tres mesos han plegat sis tècnics de l’Ajuntament!!. Tots substituïts per càrrecs de confiança amb carnet a la boca.

    La realitat: quins tenen carnet dels carrecs entrats pel Pere, el Ramon Jou que si que era convergent…. dels altres només sabem que ja van treballar amb vosaltres o que van treballar a l’Incasol. A més, no tots han estat sustituits perque pel que sembla no eran tan necessaris…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.