A L’ESQUENA D’UN ELEFANT

A l’esquena d’un elefant

IVETTE NADAL

Lila Music, 2009


POPROCK. 
La paraula i el to, el gest precís d’una escriptura poètica. La cantautora i poeta de Granollers aconsegueix de donar vida a les cançons amb la seva veu de cristall, a punt de trencar-se però amb la fermesa d’un sentiment ben arrelat. Amb aquest segon disc, Ivette Nadal torna a demostrar la seva vàlua com a compositora. Tots els temes són seus tret d’ Eco del sol detingut, que recupera tres poemes breus de Joan Brossa. El disc de debut va ser Guerres dolcíssimes (Aumón, 2007) en el qual Nadal despullava les seves cançons amb l’única presència de la seva veu i guitarra. Ara ens mostra un disc en què la producció de Toni Xuclà –que també produïa el primer disc- pren un relleu determinant. Hi trobem temes amb més canya. Ivette Nadal s’ha decidit a incorporar les guitarres elèctriques i això dóna molta més passió a la seva proposta. També és un encert que doni la benvinguda a d’altres instruments de corda com ara el violí i la viola a Eco del sol detingut. Cal destacar d’altres cançons que prenen el motiu temàtic de la velocitat com a expressió del ritme vital de l’amor: A cent o cent vint –que interpreta amb el David Rossell de Dept.- o En només sis segons, que recupera l’atmosfera intimista del seu primer disc. Aquest darrer tema és un dels que més bé explica la seva creativitat musical. Cançons entre els mitjos temps i les balades d’arrel rockera. El disc va ser enregistrat als estudis Sibelius de Taradell sota el mestratge en les mescles de David Rossell. Músics de renom acompanyen aquest disc que es fa estimar en cada audició: per un cantó, Gerard Quintana és la segona veu a El poble del costat i, per un altre cantó, Toni Xuclà i Jordi Pegenaute posen guitarres a les cançons dolcíssimes de la Ivette Nadal

Video: Eco del sol detingut
http://www.youtube.com/watch?v=u7aElMf2WgY

Quant a ricard99

OBRA POÈTICA-Última ronda (Barcelona: Edicions de La Magrana, 1999)-La gran baixada (Vic: Emboscall Editorial, 2004)-Les ciutats ocasionals (Barcelona: Témenos Edicions, 2009) -Radar (Barcelona: Témenos Edicions, 2012), (amb David Caño i Carles Mercader) De Penitents a Desemparats (Santa Coloma de Gramenet: Tanit , 2014) i Nuclear (Granollers: Edicions Terrícola, 2015). Darrerament ha publicat Cel estàtic d'elevadors (Maçanet: Gregal, 2016) i Esdeveniment (València: 3i4, 2017).
Aquesta entrada ha esta publicada en Combat rock. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*