L’OPOSICIÓ DEBILITADA

Ple de novembre: Descomposició d’ICV ( III )

Entrem en els temes d’urbanisme amb una modificació del Pla General Municipal d’Ordenació de Sabadell per fer possible la rehabilitació de l’antic bloc d’habitatges per a mestres a Campoamor.

Els portaveus són breus perquè el tema és de consens i serà aprovat per unanimitat. El ponent i en Carles Marlés, regidor no adscrit provinent d’ICV, recorden que l’objectiu de la modificació ja va ser tractat arran d’una moció de l’Entesa per Sabadell, aprovada per unanimitat, el passat mes de maig. És un reconeixement només de paraula, perquè no es veu recollit en el conjunt dels “atesos” inclosos a la proposta.

A banda, sembla que el Carles Marlés s’hagi emportat al seu escó la sensibilitat social d’ICV+EUiA perquè inconcebiblement no intervenen. Quina diferència amb la dimitida Carme Garcia! Durant el debat en el Ple de maig, no va deixar passar l’oportunitat de recordar tot el treball anterior fet des de l’oposició en ares a la rehabilitació dels pisos de mestres.

En el segon punt es redueix encara més el nombre d’intervencions. Només el ponent Ramon Burgués i el Maties Serracant de l’Entesa debaten sobre una modificació del Pla de millora urbana a la zona compresa entre els carrers Cervantes, Zurbano, Ferran Casablancas i Ctra. de Barcelona. El regidor de l’Entesa s’estranya que no hagi estat considerada la intervenció de la Comissió de paisatge urbà. En cap lloc de l’expedient, diu, hi ha la proposta de mantenir la trama urbana, com és d’esperar. El punt rep l’abstenció de tothom tret del vot favorable del PP.

El tractament del tercer tema, on s’ha d’aprovar una modificació del Pla pel Despatx Corominas, encara és més breu. Pren la paraula qui fa d’alcalde i anuncia que arran d’una alerta de l’Entesa, sobre una mancança en el procediment, queda retirat. Ah! Què seria el ple sense l’únic grup que es llegeix tota la informació que hi arriba?

Sense cap intervenció, tret del ponent, es tanca l’últim dictamen d’urbanisme amb l’aprovació definitiva de l’ordenació de volums dels terrenys situats entre els carrers del Pare Rodamilans, de Caresmar i la Ctra. de Terrassa. L’ordenació, abastament debatuda en plens anteriors, rep l’abstenció d’ICV+EUiA. No sabem si les abstencions són degudes al desconeixement del tema (deixadesa d’obligacions) o només és conseqüència del trasbals que està patint ICV+EUiA.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *