TOTHOM A FAVOR DEL SOTERRAMENT

Ple d’octubre: Desfilada de reivindicacions ( i IX )

El Ple finalitza amb la moció presentada conjuntament per l’Entesa per Sabadell, ICV i EUiA. La finalitat és demanar en nom de la “Plataforma Soterrament FGC Ara” el reconeixement del consistori al document “Informe de la Comissió Tècnica d’entitats, partits polítics i institucions, en relació al perllongament del soterrament dels FGC fins a Can Feu” i que la Generalitat suspengui l’execució d’aquella part de les obres susceptibles d’invalidar la continuïtat del soterrament de la via fins a Can Feu a l’espera de ser resoltes les al·legacions presentades des l”Estudi informatiu del perllongament del soterrament dels FGC”

En nom de la Plataforma, Jaume Martí, fa una intervenció davant de tot el consistori on recorda el compromís de la Generalitat i el consens ciutadà a la proposta de soterrar les vies del FGC fins a Can Feu tal com està explicitat a l’informe.

Seguidament intervenen els portaveus de tots els grups en la defensa de les propostes de la moció i destaquen la rellevància que l’informe disposi d’un ample consens ciutadà. Totes les intervencions apel·len al compromís inicial de la Generalitat vers el soterrament, ningú fa esment de la part de responsabilitat del govern del Bustos, el qual no es va preocupar de soterrar aquest tram ni posteriorment de garantir-ne el finançament.

CiU tímidament demana considerar la possibilitat de compartir les despeses però anuncia que no s’oposarà a la moció, davant el suport tan divers d’entitats que ha rebut l’Informe, i es compromet a intercedir en la Generalitat perquè es discuteixi amb els seus autors. Però s’abstindran perquè troben molt agosarat demanar la suspensió d’unes obres d’aquesta magnitud, diuen.

En una intervenció posterior, qui fa d’alcalde, clarifica que no es demana l’aturada de les obres sinó deixar en suspens l’execució d’aquella part que pugui fer inviable el posterior soterrament.

Tanmateix CiU no canvia el vot i la proposta és aprovada pels 21 càrrecs electes de tots els altres grups.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *