TEMPS D'INCERTESES

Bloc de Ramon Font Terrades. Opinions i reflexions sobre el món que vivim

QUI SÓC?

 

Vaig néixer a Granollers l’any 1953. Soc llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Dret Internacional Públic per la Universitat d’Estrasburg, i en Dret Comunitari, i en Dret del Treball i la Seguretat Social. He exercit com a advocat durant més de 40 anys, període en el qual he compaginat l’exercici de la professió jurídica amb les tasques d’editor, com a propietari d’una petita editorial independent. Avui, jubilat d’aquelles activitats, sóc consultor sènior i President honorífic de BCN Legal Group.

Col·laboro habitualment en diversos mitjans de comunicació  amb articles tant de temàtica jurídica com de caire social o d’actualitat. També desenvolupo activitats com a ponent i conferenciant, convidat per diverses entitats i institucions, i mantinc actiu el blog www.ramonfont.cat on publico regularment continguts d’opinió i divulgació. Com a escriptor he publicat diverses obres de temàtica jurídica, entre les quals cal destacar els llibres “Guía Jurídica para el Comité de Empresa” i “El despido. Procedimiento, recursos y ejecución de sentencias”, així com nombroses monografies, les principals de les quals són “La regulaciones del despido en el E.T. y la perturbación mental transitoria como circunstancia eximente en las causas de despido disciplinario”, “El Contrato eventual tras la Reforma Laboral”, “Un análisis de la reforma laboral con fundamento en la desregulación normativa de la ordenación salarial y su sustitución por la potenciación de la negociación colectiva”, “La autonomía colectiva de los sindicatos”, “Los sindicatos en la administración de la Seguridad Social y la Asistencia Social” i “La incidencia de la revalorización automática de la pensión media por el efecto de sustitución en la evolución futura de las pensiones del sistema de la Seguridad Social”.

En el terreny literari, he publicat les novel·les, “Vivir sin ti” (1996) i “La Metàstasi”, (2000) en castellà,  i “La memòria del silenci” (2007),  “Aquell dia era dilluns” (2010), “Després de la tempesta, Pink Floyd” (2022), i “Mentre la ciutat dormia” (2022), en català. Tanmateix també he publicat el recull d’articles d’opinió i reflexió “Per triar i destriar” (2021).

En la basant social, entre altres càrrecs, he estat Diputat de la Junta de Govern del Il·ltre. Col·legi d’Advocats de Granollers, vocal de la Comissió Executiva Provincial de l’INSS, regidor de l’Ajuntament de Granollers, President del BM Granollers, i fundador, coordinador i conductor de “Els Debats del Casino” on intervenen, com a ponents, personalitats de rellevància internacional.