Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

11 de març de 2019
0 comentaris

Vídeo i youtube

Per què triomfa el vídeo i YouTube? Vídeo i youtube

Són diversos factors els que impulsen al vídeo a convertir-se en un referent:

Naixement de la generació més audiovisual de la història: la tecnologia ha avançat i els “early adopters” han canviat la forma de fer les coses, però no només ells, sinó que s’ha estès a totes les edats.

Accés universal a contingut personalitzat: contingut dirigit a comunitats concretes accessible des de qualsevol part del món amb una simple connexió decent a internet.

El Streaming ha arribat per quedar-se: la forma de veure vídeos i televisió ha canviat i de fet són les plataformes de televisió les que cada vegada més s’adapten a aquest format incloent el streaming en els seus serveis.

La major convergència entre pantalles i plataformes: ja siguin de mòbil, tauletes o equips sobretaula.
És una tecnologia senzilla, accessible i barata: només necessito tenir accés a una connexió i un mòbil amb càmera.

Personalització: ho veig com, on i quan vull.

Però, no tinc ia la televisió? Television

El millor de fer servir la plataforma de YouTube és que el seu funcionament és molt diferent del de la televisió i per això el públic al qual arribarem serà diferent, i sobretot, la manera com ho farem marcarà una relació diferent. Què m’ofereix YouTube enfront del mètode tradicional de vídeo, la televisió ?:

L’abast és global: no em cenyeixo a un canal o un espai geogràfic determinat com a la televisió, pel que puc arribar a impactar a molts més usuaris.

Tot i la globalitat, l’experiència és personal, no és la mateixa per a tots: cada un veu aquests vídeos sol i com vol sense necessitat que sigui una experiència global establerta.
No hi ha límits, ni d’horaris, ni de temps, ni de continguts: a YouTube és il·limitat. 365 dies, 7 dies a la setmana, 24 hores al dia.

És Social: es pot participar i interactuar, mentre que la televisió té un caràcter asocial i la interacció és mínima.

L’audiència es segmenta per comunitats: les quals són realment apassionades. No és un públic d’una edat o ubicació determinada, sinó una comunitat interessada en un tema concret.

L’usuari no és passiu, és actiu: descobreix el teu vídeo, pot compartir-lo, comentar-i fins i tot crear contingut paral·lel. Alhora pot interactuar amb la publicitat.

Els creadors no només elaboren un vídeo i ho pengen: amb el vídeo poden fer branding, monetitzar, donar-se a conèixer, crear comunitat, viralizar, etc.

Les marques per tant no només es mostren sinó que poden connectar amb l’usuari: expressant el seu missatge però amb la possibilitat d’anar més enllà en la relació amb aquests.

L’usuari no ha de “aguantar” aquests vídeos publicitaris fins que comenci de nou el contingut que estava visualitzant com succeïa a la televisió: segons el tipus d’anunci, alguns pot evitar-los o tancar-los un cop transcorreguts uns segons, a més, les seves motivacions són diferents ja que es busca més inspiració en els vídeos de YouTube, el entreteniment o informació. L’entorn és diferent.

El vídeo és essencial en totes les fases del procés de relació amb el client. No pot usar-se només en mode anunci, sinó que s’ha de desenvolupar contingut interactiu paral·lel o contingut que no només parli de la teva pròpia marca per poder així crear engagement, interacció, acció i fidelització.
La publicitat del futur ha d’anar construint i aprofitar l’ús del Big Data al vídeo màrqueting: no hi ha un models definitiu sinó que el construïm dia a dia.

S’ha d’usar el Big Data i les dades en temps real per a crear noves idees i propostes publicitàries o de participació i interacció de l’usuari a través del vídeo.

El vídeo serà personalitzable amb aquestes dades. Ja comencen a existir vídeos que ofereixen possibilitats de continuar la seva visionat d’una manera o una altra en funció a la participació dels usuaris amb ell, al seu viralitat en xarxes socials, etc.

El triomf del engagement, es tracta de ser capaç que trien la teva marca i no imposar el teu anunci, és el moment de l’anunci saltable i la lluita per la interacció.

Agencia Marketing DigitalAgencia Marketing online

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!