Per Tutatis!

Novel·la gràfica i cultura dispersa

3 de juny de 2008
0 comentaris

Lectures: Elric: La forja de un hechicero

Michael Moorkcock, Walter Simonson
Planeta DeAgostini

Elric, el personatge sorgit de les novel·les del propi Michael Moorcock, no ha estat fins ara un personatge amb sort en la seva vida a les vinyetes. I això que per les seves pàgines han passat autors tan solvents Roy Thomas o l’espectacular P. Craig Russell. En tot cas, potser això comence a canviar en vista de l’edició que ens ocupa. Aquesta inclou en un sol volum la sèrie “La forja de un hechicero”, una mena de preqüela que té l’al·licient de ser material original escrit pel propi autor ex profeso.

El primer que sorprèn és el guió, desenvolupat amb molt d’ofici i ritme, que sap combinar l’èpica i la fantasia amb temes de fons (la dosi suficient per donar relleu a la història, ni més ni menys). Sorprèn dic, pel fet que un escriptor siga tan bon guionista i no es perda en la seva prosa (al contrari de quan l’han adaptat), tot i que és cert que no és precisament la primera incursió de Moorcock en aquest paper. En qualsevol cas, el que trobem és una història de concepció mitològica que resulta d’allò més entretinguda, i jo diria que fins i tot amb moments brillants.

El dibuix per la seva banda recau en un Walter Simonson que trobe està simplement impressionant. Difícilment podríem triar un autor que sintonitzés millor amb la fantasia èpica que demana la història. Des de la seva elegant i mesurada narració gràfica, o la força que traspua el seu dibuix, fins al propi disseny del món i els personatges, és capaç d’elevar aquest còmic molt per sobre de la mitjana del gènere. Comparar-lo amb P. Craig Russell no tindria massa sentit, doncs són autors que es mouen en paràmetres ben diferents però, val a dir que Walter Simonson resulta definitivament més adient pels propòsits de Moorcock. Menció a banda s’ha de fer del color de Steve Oliff, que complementa i potencia el dibuix.

En conclusió, aquest “Elric: La forja de un hechicero” és un còmic molt entretingut, amb qualitat suficient per fer gaudir qualsevol lector de còmic però que de segur apassionarà els amants de l’èpica fantàstica. Per cert, té els avantatges de ser una història auto-conclusiva i de no demanar cap coneixement previ. Quant a l’edició, s’ha de dir que està ben acurada i té una bona relació qualitat preu, i seria perfecta si no fos pel fet que el dibuix de Simonson demana un format més gran. En tot cas, ben recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!