A l'arrecera del Montsec

El bloc de Moisès Martí

27 d'octubre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

“Alcohol, drogues i accidents de trànsit”

La noticia va ser publicada per la DGT al maig 2013

Alcohol, drogues i psicofàrmacs, presents en el 50% dels morts en accident de trànsit

 Penso que les campanyes preventives, no és que siguin suficients, és que són més que suficients.

Partim de la base que fa anys que hi ha campanyes informatives arreu, en tots els mitjans de comunicació, en escoles, centres d’assistència sanitària, en la educació, i fins i tot s’han provat experiències en els mateixos llocs de lleure.

Un altra anàlisi seria la capacitat de fer forat o la sensibilitat dels receptors a “metabolitzar” els missatges o el sentit dels valors d’una societat actual, i la importància que li donen a les conseqüències d’un accident.

Crec que és difícil, no impossible però, millorar les campanyes que es fan per a conscienciar de la problemàtica.

Vivim en una societat en la qual en molts àmbits hi ha informació suficient i de fàcil accés, sobta però com opinadors i sectors socials moltes vegades repeteixen una i altra vegada que la gent no estem informats,  penso que qui no s’informa avui en dia és perquè no vol, perquè hi ha certes temàtiques que no li interessen, o perquè no vol escoltar el que li diran.

Recordo que durant la meva infantesa, i parlo de principis dels anys 70 del segle passat ja sentia a dir que la droga, provocava una addicció que acabava amb la mort.

En qualsevol cas sóc de la opinió que cal seguir en la línea de les actuals campanyes.

Sobre les mesures, una vegada he opinat que les campanyes de prevenció i informació són necessàries, les mesures que posaria són l’increment i el manteniment, de la capacitat sancionadora i coercitiva de la administració i la justícia.

I sobretot, limitar en la mesura que sigui possible aquesta voràgine estúpida que s’ha instaurat en els darrers anys de fer horaris de lleure més de matinada que de vespre.

Aquí però també cal tenir en compte, l’àmbit cultural i d’horaris comercials, acadèmics, laborals i òbviament de retruc repercuteix als horaris del lleure, que molts podríem estar d’acord que són poc coherents en un país que vol ser europeu i capdavanter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!