Bloc d'espècies i herbes

Petites històries sobre espècies i herbes

19 d'agost de 2021
te,
0 comentaris

La beguda més consumida al món després de l’aigua?

El 1866 es va celebrar una de les últimes grans carreres informals de velers mercants. La meta eren els molls de Londres.
En aquella època la navegació a vela estava molt desenvolupada després de segles d’evolució, i el veler més ràpid era el clipper.

Així, estem parlant d’una cursa de clippers. Durant anys, el primer clipper a arribar a Londres podia vendre sa mercaderia, de collita asiàtica, a un preu prèmium. I el que arribés últim l’hauria de vendre a un preu molt més barat.

Però aquell any hi havia un problema.

Quan el Taeping, el clipper guanyador de la cursa, va atracar a Londres, ja feia dues setmanes que havia arribat un carregament de més d’1 milió de lliures d’aquesta primera collita asiàtica.

El portador havia estat l’Erl King, que havia sortit d’Àsia més tard, però havia arribat molt abans. L’explicació d’aquesta fita era ben senzilla: era un vapor.

Un vapor que, poèticament, marcava el final d’una era.
L’era en què les mercaderies, i en aquest cas el te, es transportaven en velers.

La majoria dels tes consumits deriven de la Camellia Sinensis, una espècie de planta originària del sud de la Xina.
Durant mil·lennis, el te havia estat un cultiu monopolitzat per la Xina, que només permetia exportar-lo a canvi de plata.

Aquest monopoli va acabar en ser cultivat amb èxit a l’Índia pels britànics, que després el van popularitzar a totes les seves colònies, i a la metròpoli.

Des de llavors el consum no ha parat de créixer.

Existeixen més de tres mil varietats de te i un dels factors claus del processament del te és l’oxidació. Depenent del grau d’oxidació, podríem classificar el te de la següent manera:

  • Blanc: dessecat i sense oxidar
  • Verd: no dessecat i no oxidat
  • Groc: similar al verd però menys gust d’herba
  • Oolong: dessecat i parcialment oxidat
  • Negre: dessecat i totalment oxidat

L’any 2019, la collita de te va ser de sis milions i mig de tones, essent Xina i Índia els principals productors.

A Espècies Teixidor tenim 47 varietats de te (majorment bossa kg), de la marca centenària Angel Jobal, apreciada i consumida a molts països d’Europa. Pots visitar el llistat en aquest enllaç.

 

Si t’ha agradat, pots seguir històries similars a instagram.com/especiesteixidor, amb imatges inspiradores i en català. Una nova publicació cada dimarts a les 20:30.

 

També pots visitar la nostra web anant a: www.teixidor.com (traducció al català en curs)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!