Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

29 de novembre de 2008
5 comentaris

Les vuit diferències entre Camps i De la Vega

Nova tongada de tancament de repetidors de Televisió de Catalunya al País Valencià. La Ribera Alta i la Costera, sense TV3.  [ACN: La Generalitat Valenciana tanca els repetidors de TV3 de Llosa de Ranes i Alginet]. El procés judicial iniciat en el seu moment no té aturador, i en això s’escuda el govern espanyol socialista [ACN: El govern espanyol admet que els repetidors de TV3 al País Valencià “seguixen sent il·legals”]. Quan un govern addueix motius legals és que no té voluntat política, en un 99,99% dels casos. La política és l’art del possible, i és obvi que el govern espanyol no ha esgotat totes les possibilitats i lque ‘únic art que ha demostrat és el de les dilacions i la més absoluta manca d’interès i sensibilitat pel plurilingüisme de l’Estat. Quina és, doncs, la diferència entre Francisco Camps, president valencià del PP, i Maria Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta espanyola del PSOE, coneixedora de Catalunya i suposada amiga i aliada del PSC a La Moncloa? En aquest episodi, costa -i molt- de cercar les famoses “vuit diferències” que es buscaven en els diaris entre un dibuix i l’altre. Són idèntics, els dibuixos. És per això que el conseller Joan Manuel Tresserras ha manifestat, en nom del Govern i no a títol individual de Cultura i Mitjans de Comunicació, fet que és rellevant, el malestar amb les reiterades allargues de La Moncloa [ACN: El Govern considera “inacceptable” l’actitud de l’Estat després del tancament de nous repetidors de TVC al País Valencià]. Aquesta notícia suposa més del mateix [Tresserras a l’ACN: “L’Estat incompleix impunement”]. Aquest és el llegat del ministre Joan Clos, heretat per Miguel Sabastián, i bloquejat per Fernández de la Vega. La reciprocitat no arriba al País Valencià perquè el govern espanyol té grans temors d’obrir la caixa de Pandora i que, com sempre, el cas català es multipliqui. Hi ha moltes reciprocitats possibles gràcies a la TDT entre canals públics de comunitats veïnes. I això es veu que espanta. L’Espanya plural els espanta. Després de predicar-la tant, sobretot en l’època del tarannà de ZP, ara resulta insultant veure com no se la creuen.

Per cert, mentre TV3 és censurada al País Valencià resulta que RTVE obrirà una pàgina web en català molt i molt potent. La més potent d’entre totes les webs. Benviguda sigui, però visca la incoherència!

  1. Hauríem d’evitar lamentar-nos tant i anar per feina. El primer que caldria és fer la corresponent denúncia al Tribunal d’Estrasburg, sembla que els catalans estiguem acomplexats i no entenguem que els drets humans també van per nosaltres.

    Article 19

    Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de
    no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les
    informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

    Per altra banda, la tecnologia juga a favor nostre, caldria engegar una operadora amb capital català que oferís servei de televisió per internet on els canals principals fossin els de llengua catalana. Què és impossible? Qui ho sap, el que sí és cert és que seria un mercat verge, el qui s’arrisqui tindria l’èxit assegurat. Som molts els que estem fins els collons d’operadores que et prenen el número, i si intentés protestar aprofiten per etzibar-te allò dels “400 millones” (últimament ja van per 500, i algun he escoltat dient 600). Clar que per fer això caldria el recolzament ferm del govern, i el que tenim, no dóna per més.

  2. Deuen pensar que la reprocitat consisteix en que si el Canal 9 valencià ha estat vint anys sense emitir-se al Principat doncs ara toca TV3 estar vint anys sense emitir-se al País Valencià.

    Quan la reciprocitat hauria de ser alguna qüestió semblant a les televisions catalanes a Catalunya com les televisions castellanes a Castella.

  3. Doncs la reciprocitat deuria consistir més o menys en alguna qüestió semblant a el castellà als seus territoris corresponents com el català-valencià al seus respectius.

  4. No hi ha cap diferència ni entre aquestos dos, ni entre el PSOE i el PP. Model d’estat, economia, corredor mediterrani, utilització dels mitjans de comunicació….., la única diferéncia és que els uns manen a Madrid i els altres a València. I vist el vist, fins açò, cada vegada açò és menys diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!