Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

20 de desembre de 2017
0 comentaris

Reflexions del 21D

Aprofitant que el dia previ a les eleccions s’ha de reflexionar, no sé si s’ha pensat prou amb les conseqüències d’aquesta votació. No parlo de si guanyen els partits independentistes, parlo de si guanyen els partits unionistes.

El marc autonomista que emparava la constitució del 78 ha estat esmicolat i en aquests moments no hi ha cap partit que pugui prometre que Catalunya tornarà a tenir l’autogovern que hi havia abans. Ja no dic abans de la sentència del TC de 2010 contra l’Estatut, sinó d’abans del setembre del 2017 quan el govern espanyol va intervindre les finances de la Generalitat. Cal tenir present també que encara que deroguin l’article 155 les mesures que el govern espanyol ha executat aprofitant aquest decret, des de l’espoli de les obres d’art del Museu Diocesà de Lleida, fins el tancament del Diplocat i de les delegacions a l’exterior, són irreversibles.

Pensar que C’s i el PP, no aprofitaran la derrota dels partits independentistes per “españolitzar” els catalans és ser estúpid. Pensar que el PSC-PSOE continuarà sent la crossa de C’s i especialment del PP per mantenir l’espoli fiscal per tal de subvencionar la resta d’Espanya, és ser com a mínim un neci.

Si els partits independentistes no obtenen 68 escons al Parlament ens espera uns mesos i fins i tot anys de misèria política. Veurem com els “equidistants” hauran de prendre partit i acabaran donant el seu vot als unionistes després de fer una mica de teatre, per tal de no perjudicar les aspiracions presidencialistes del Pablo Iglesias. Veurem com els feixistes se sentiran amb més força per poder continuar actuant impunement contra els qui no penses igual que ells, siguin independentistes, gais, lesbianes i immigrants. Veurem com el dret de llibertat d’opinió continuarà retallant-se amb l’excusa de presumptes amenaces i de delicte d’odi per part dels unionistes amb la complicitat dels fiscals espanyols. Veurem com el català i la cultura catalana continuarà sent menyspreada i atacada no sols des de l’administració espanyola sinó també des de la mateixa Generalitat. Veurem com els mossos seran obligats ha actuar contra els seus ciutadans per tal de desprestigiar-los. Veurem com les organitzacions independentistes i els seus membres continuaran sent jugats i empresonats, aprofitant un sistema de justícia corrupte i parcial. Veurem com els corruptes, especialment els que són afins als partits espanyolistes, no seran perseguits. Veurem con no es faran les inversions necessàries per fomentar l’economia catalana mentre es gastarà de manera escandalosa a la resta d’Espanya en projectes faraònics que només beneficien a les empreses de l’IBEX…etc

No sé si som prou conscients del que ens espera si els partits independentistes no guanyen, però en canvi, segur que els unionistes si que ho són. Els espanyols, siguin ciutadans catalans o no, creuen fermament que si guanyen podran aconseguir acabar “domesticant” els catalans sobiranistes.  Només cal veure la quantitat de diners que els partits unionistes s’estan gastant en aquesta campanya o la censura a TV3 i Catradio per impedir que informin de les mobilitzacions independentistes mentre aquesta censura no hi és per TVE o totes les cadenes privades espanyoles. Unes cadenes que només informen dels partits unionistes i minimitzen o desprestigien les accions independentistes. No cal parlar de l’opressió contra els líders independentistes i organitzacions polítiques per impedir que pugin fer una campanya normal quan els mantenen a la presó o exiliats. Com també imposen multes milionàries als líders  catalans sobiranistes per frenar les possibilitats de fer accions i actes. El fet de fer les eleccions en un dia festiu per tal de fomentar el vot de ciutadans no mobilitzats que acostuma a ser vot unionista, tampoc és gratuït.

Jo després de reflexionar del que pot succeir demà, he decidit baixar expressament a Catalunya a votar. És la meva petita contribució per aconseguir la llibertat de la meva terra. Espero que tots els catalans que s’estimen la seva terra, també vagin a votar. Si així ho fem, guanyarem!

Endavant les atxes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!