Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

8 de març de 2009
8 comentaris

NOTA PREMSA DEUMIL.CAT MANIFESTACIÓ 7 DE MARÇ BUSSEL·LES

El consell organitzador de DeuMil.cat valora com un gran èxit la manifestació que
va desenvolupar-se ahir dissabte 7 de març a Brussel·les.

Dotze mil persones s’han manifestat amb el lema “We Want a Catalan State”. Dues pancartes, una amb el lema en anglès, que portava el consell organitzador de Deumil.cat i representants de les plataformes i entitats que han col·laborat en l’organització de la manifestació, i una amb el lema en català “Volem un Estat Català”, portada pels delegats territorials de Deumil.cat, han encapçalat la gernació de catalans que s’han aplegat a Brussel·les.

D’una manera pacífica, reivindicativa i amb un gran civisme, milers de catalans han donat a conèixer al cor d’Europa que volen exercir el dret d’autodeterminació per constituir-se en un Estat propi, membre de la Unió Europea.
Aquesta manifestació representa una fita història en la internacionalització del conflicte polític català. S’ha donat a conèixer internacionalment que a Catalunya hi ha una demanda creixent per exercir el dret d’autodeterminació, davant la situació de blocatge institucional, i d’humiliacions constants a la ciutadania de Catalunya.

El fet que ahir a Brussel·les, la Secretària d’Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, s’hagués de pronunciar en públic sobre una possible independència de Catalunya, és un fet excepcional, i significa un punt d’inflexió en la internacionalització del conflicte català.

D’altra banda, que en un context de crisi com l’actual, ciutadans autoorganitzats en pocs mesos i partint d’una iniciativa sorgida a internet, hagin pogut aplegar milers de ciutadans a Brussel·les hauria de fer reflexionar la classe política catalana. Tal com hem reclamat en el manifest de la manifestació, cal que l’autodeterminació estigui a la seva agenda, i que formi part de les condicions per fer pactes de govern.

La cloenda de la manifestació presentada per Enric Canela, president de l’associació deumil.cat i Estela Rodriguez, coordinadora a Brussel·les, ha comptat amb actuacions musicals: Albert Bardolet ha tocat al violoncel el Cant dels Ocells de Pau Casals, Susanna Peidró del País Valencià ha cantat a capella l’Albada d’Al Tall, i Gerard Sesé ha interpretat l’himne de la manifestació: “Som deumil”. La delegada territorial de Sant Cugat ha llegit el manifest en català i el delegat territorial d’Euskadi, Toni Strubell ha llegit el manifest en anglès. L’acte s’ha clo amb Els Segadors, cantat pel Consell Organitzador, a l’escenari, i el públic de la manifestació, acompanyats per grallers.

Premsa Deumil.cat

premsa@deumil.cat

Videos:

 A Vilaweb:
http://www.vilaweb.tv/?video=5587

Al TV3:

The manifestation was on the news on Flemish Public Television ( VRT http://www.vrt.be/ = Flemish Radio &
Television)! This news program has +/- 1.000.000 (one million!) people watching
it every day.  The reportage is very objective and positive. 🙂 You can watch
the reportage on the manifestation here :
 1. Felicitats als organitzadors per l’èxit aconseguit. Aquesta manifestació de la societat civil catalana ha marcat una fita que, forçosament, ha de provocar un munt de reflexions als nostres dirigents polítics. El sol fet que “tots” ahir es fessin l’orni ja demostra que se senten incòmodes amb el tema. Crec, però, que tenen la pell (de la cara) tan curtida per la moqueta i el cotxe oficial (pel pragmatisme que estan exercint cada dia) que serà dificil que reaccionin.
  Hem de continuar treballant en aquesta línia.

  Felicitats, felicitem-nos.

 2. Estic molt content, a l’avió vam gaudir de la companyia de la Núria Feliu (amb cançó inclosa) i de’n Lopez Tena, al final no ens vam veure, però tant és tots estavem prou atabalats.
  Us vull donar les gràcies a tots els que heu treballat sense interessos personals ni tacticismes de curta volada per aconseguir aquest èxit.
  Tot i que jo també hi he col.laborat treballant amb el delegat del meu poble, hem aconseguit “arrosegar” unes quinze persones cap a Brussel.les tot el mèrit és vostre.
  Dir-vos que cal continuar amb la tasca, i que la Comissió 300 està a la vostra disposició.

  Gràcies

  http://c300anys.blogspot.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!