Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

25 de febrer de 2010
0 comentaris

La incompetència de la política catalana

Fa temps, vaig escriure un article amb el nom El polític ‘xusquero’. En aquest article en qüestió exposo la incompetència que cada dia més mostra la política catalana, és deguda a què els dirigents dels partits, la majoria són “xusqueros”. Per si algú no sap el que vol dir a aquesta paraula, sobretot si ets prou jove per haver-te lliurat de fer el servei militar, és molt recomanable que llegeixis l’article.

Avui m’ha arribat un altre article amb el nom de “Té estudis en Saura?” del magnífic  bloc codi ç. En aquest article és fa una investigació per determinar el nivell d’estudis dels dirigents socialistes catalans i del Saura. La veritat és patètic veure com no només  no tenen, sinó que a més fan servir totes les estratègies per aparentar que tenen estudis superiors quan , possiblement, només tenen el títol de batxiller o fins i tot ni això.

Però , penso que a part d’aquest factor de manca d’estudis, per mi això no és suficient per explicar la incompetència de la política catalana. Per mi, hi ha altres factors que encara que siguis doctor honoris causa, mirar de fer política a Catalunya sobretot si tens que enfrontar-te amb Espanya, fa que acabes sempre fent el ridícul més espantós.

Si no que li preguntin als consellers Tresserres o al conseller Castells, ambdós doctors i professors respectats de la Universitat. Però cap d’ell, podrà acabar el seu mandat amb el cap ben alt.

(continua)

 

Al Conseller de Cultura amb el tema de TV3 al País Valencià, com els papers de Salamanca, i els arxius de fotos de la família Centelles, el pobre li han pres el pel per tots els costats.

Però al Conseller d’Economia, amb la negociació del Finançament, li van prendre tant el numero, que només veure els tics incontrolables al seu rostre el dia que va sortir a signar el pacte, com la cara prima i pàl·lida que mostra darrerament per la televisió, hom ja intueix , encara que no sàpiga de números, que els seus col·legues del seu partit espanyol, li han pispat quelcom més que la cartera. Penso que el conseller Castells, està perden la salut, només pensant que diran d’ell, d’aquí uns anys quan possiblement la Generalitat entri en bancarrota i el famós finançament no doni ni per pagar els salaris dels funcionaris.

Els espanyols juguen amb les cartes marcades i tenen el poder de decisió i els diners.
No hi ha res a fer. Però amb la crisi actual i amb l’espoli fiscal, la cosa està més crua i no hi ha cap possibilitat de dissimular. Sobretot quan es tracta de diners.

Amb l’actual marc estatutari , facis el que facis, acabaràs fent el ridícul, per molt doctor i catedràtic que siguis. Independentment si ets d’esquerres, de centre o de dreta. Independentment si ets d’ERC, d’Iniciativa, del PSC-PSOE, de CiU, del PP o de qui siguis.

Voler fer dins d’Espanya política a Catalunya per a Catalunya, és un suïcidi. Com a molt, en el millor dels casos, pots dissimular la incompetència que tens per decidir les coses importants, mentre vens el que és simple gestió administrativa com a acció política. Però per desgràcia per a aquests polítics, dissimular no es pot fer per sempre. Al final, s’acaba sabent. A Catalunya es va dissimular durant 23 anys, i en 7 següents, amb la incompetència personal dels seus líders xusqueros i la conjuntura econòmica mundial, ha aparegut de cop tot el que s’havia amagat:
Catalunya és una simple colònia i com a tal, no té cap mena de futur en la globalització.


Amb doctors o amb xusqueros o amb el millor dels gestors, a mesura que passa el temps, les veritats acaben apareixen.
O som independents, o obliden-nos del fet català i oblider-nos d’aspirar de ser una regió europea prospera. Per això continuar més temps dissimulant que al Parlament Català i la Generalitat és pot fer política ja que tenen competències per resoldre els problemes que hi ha o pitjor, que podem decidir que volem ser en el futur, és una pura fal·làcia.

Tot polític que no digui que és així, per molt doctor o catedràtic que sigui, si que és un incompetent, o pitjor, és un traïdor.

Mentrestant els hi donem crèdit a aquests polítics,  Catalunya seguirà perden bous i esquelles. Cada any que passa sense ser independents, ens estem empobrint i més incompetents ens tornarem.

Per això, cal que tots els catalans, diguem prou i que tots votem a la candidatura que proclamarà la independència al Parlament.


Endavant les Atxes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!