Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

2 de febrer de 2008
2 comentaris

Jaume I, el nostre Rei


Humilment contribueixo a la crida que ha fet en Vicent Partal perquè els blocaires catalans fem pinya per aquesta commemoració.

A mi sempre m’agrada llegir biografies, sobretot quan era jove i recordo que la del Rei Jaume I em va fer molt d’impacte. Ja sabem que la historia l’expliquen els vencedors, però renoi poques nacions tenen un rei equiparable al nostre Rei Jaume el Conqueridor, estic segur que si fóssim una nació anglosaxona ara ja tindríem una pel·lícula amb tant d’èxit com les que s’han fet per el Rei Ricard Cor de Lleó .
 
La nostra nació, com a totes, necessita d’històries que ens facin sentir que fórem una part important de l’historia perquè així tindrem una mica més d’autoestima, la mínima imprescindible per poder fer front els esdeveniments que ens estant succeint i no caure en una depressió nacional. Però sobretot ens cal aquesta història del Rei Jaume I perquè així ens creurem que si que un dia els Països Catalans varen néixer, i que sobretot varem ser una realitat molt important i durant molts anys a Europa. Com que això fou així, doncs ¿perquè a les hores ara no poden tornar a ser-ho?.

Per la prosperitat del nostre poble, cal fomentar el coneixement per la nostra història, com també s’ha d’esser crític amb ella. Perquè explicant, coneixent, analitzant i criticant la teva vida és quan realment comences a estimar-la.
 

Si un no coneix i estima la seva historia mai podrà trobar les similituds i per tant crear ponts afectius amb altres pobles. Si un no sap de on venim i no estima a la seva gent mai tampoc podrà entendre el present i tampoc podrà estimar els que venen de fora. Si un no estima la seva terra mai ni molt menys podrà estimar la natura que la té cura.
 
Cal que tots els pobles dels Països Catalans sàpiguen de la nostra historia, una historia comuna i a la vegada separada iguals que passa als germans.

I igual que passa en totes les famílies, cal que un dels germans sigui sempre generós i potencií els ponts d’afectivitat que ens uneixen en front dels rancors i enveges que ens separen.

Aprofitant aquesta commemoració voldria fer esment que aviat, d’aquí només 2.412 dies farà 300 anys de l’onze de Setembre de 1714. Espero de tot cor, que no sigui igual que avui, i només es faci esment per mitjà d’uns posts en els blocs sobiranistes. Espero de tot cor que fem quelcom de més!.

Per una República dels Països Catalans!

Referèndum per la independència 2014!

Visca la terra lliure!

(continua) 

Llista de blocs que han publicat un article sobre la commemoració extret del promtor d’aquesta idea:

Vicent Partal

>Lídia Pelejà
>Joan Arnera (les intencions mecàniques)

>Josep Blesa, que aclareix un error meu sobre la torre de la rendició (Gràcies)
  1. …  a falta que les institucions del Principat ho hagin fet.

    Manel, m’alegro molt que hagis tornat amb aquest post i ens sumem així, tots, a l’efemèride. Jo també ho he fet. I espero que siguin molts més els amics blocaires que ho facin.

    Com a patriota, trobo indignant que la Generalitat montillesca i tripartita no n’hagi fet una commemoració excepcional. Aquest és el nivell del país. El des-nivell, que diria n’Arnera. A què esperem si ni tan sols som capaços d’homenatjar la nostra pròpia història?

    Endavant amb la catosfera sobiranista rebel!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!