SAVIESA DE GOS

Xavier Massot Martí, de Lleida estant

17 de maig de 2017
0 comentaris

Claustre de la Seu Vella

Des de tota la plana del Segrià es pot veure i destaca la Seu Vella de Lleida. Sens dubte, la seva silueta és el monument més destacat de la ciutat. Però a banda del seu campanar octogonal, una de les meravelles que hi guarda és un singular claustre, d’unes mides considerables si ho comparem amb d’altres d’arreu d’Europa.

La seva singularitat rau no sols en l’amplària de les galeries que rodegen el pati central (en altre temps hort i fins i tot cementiri), sinó perquè cada un dels arcs que el conformen és absolutament únic i diferent als altres. Pels amants de l‘arquitectura, és una autèntica lliçó de com va evolucionar l’estil gòtic a nivell arquitectònic i ornamental.

Així mateix, és dels pocs claustres que també té una part que dóna a l’exterior, des de la qual es pot contemplar la fèrtil comarca que l’envolta. I no sense raó, és un dels racons més apreciats de molts lleidatans. Si ens hi fixem, encara podem localitzar la policromia d’alguns capitells i murals, així com els escuts nobiliaris dels seus seients i les marques que hi deixaren cadascun dels talladors de pedra (una manera ràpida de comptabilitzar i cobrar la feina feta).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!