Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

11 de desembre de 2006
1 comentari

74. Unitat 731

Entre 1932 i 1945, a la província xinesa de Harbin va existir un dels antres més diabòlics que ha concebut la ment humana. La Unitat 731.

La fascinació de l’exèrcit japonès per la guerra bacteriològica i la necessitat de guanyar la Segona Guerra Mundial contra Xina i contra els EUA va impulsar l’exèrcit japonès a crear un grup de campaments científics per fer experimentació radical amb éssers humans. La Unitat 731 va ser el més famós. Estava dirigit pel microbiòleg Shiro Ishii i controlat pel Kodoha, l’equivalent japonès de les SS nazis o l’NKVD comunista.

Els principals experiments de la Unitat 731 es feien amb població civil xinesa, tot i que també es van usar alguns russos i alguns presoners aliats (la majoria de presoners aliats van morir en la construcció del tren de la mort a Tailàndia). La majoria d’experiments consistien en infectar el pacient amb alguna malaltia i al cap d’un temps fer-ne una vivisecció (en viu i sense anestèsia) per observar els efectes dels bacteris.

Altres experiments fets per Shiro Ishii, Ryoichi Naito, Masaji Kitano, Yoshio Shinozuka i el seu equip consistien en extreure fetus en viu, tallar extremitats i cosir-les a l’altre cantó, extreure l’estómac i connectar esòfag amb intestins, seccionar el cevell, infectar amb còlera, botulisme o verola, provar les explosions de les bombes de mà, provar els llançaflames, fer rebentar gent en cambres de pressió, matar-los en centrifugadores, cremar-los amb raigs X, injectar-los aire o aigua a la sang i, potser el més famós, congelar-los i llavors descongelar-los de cop.

També van llançar diveres plagues en avioneta sobre algunes ciutats xineses, com ara Ningbo o Changde i es creu que l’origen de la pesta bubònica que va matar dos cents mil xinesos el 1941 també era la Unitat 731. Un els objectius perseguits era escampar la pesta bubònica per les ciutats dels EUA i la manera de fer arribar les bombes era a través de globus estratosfèrics. Uns tres-cents dels deu mil globus llançats van aconseguir creuar l’oceà i caure als boscos de Washington, Oregon i Califòrnia, però els que van arribar duien bombes incendiàries i no armament bacteriològic. El govern dels EUA va amagar durant força anys aquest curiós bombardeig per no mostrar al món aquesta explotable vulnerabilitat.

La Unitat 731 va ser destruida pels japonesos quan el seu emperador va rendir el país als EUA. Les instal·lacions, però, eren resistents i n’han quedat força restes. De fet el 2003 trenta persones van haver de ser hospitalitzades a Heilongjiang després d’excavar per accident bidons de residus bacteriològics abandonats pels japonesos cinquanta anys abans.

Així com els crims nazis són ben coneguts i denunciats o els crims comunistes són ben coneguts però no denunciats, els crims de Japó no són gaire coneguts. Ja no és només el miler de criminals de guerra llistats vergonyosament al Yasukuni. Es tracta de la desaparició de la memòria col·lectiva de fets execrables. Els criminals de guerra de la Unitat 731 no van ser jutjats pels EUA a canvi de cedir tota la informació que tenien sobre guerra bacteriològica a l’exèrcit nordamericà. Els científics capturats pels soviètics van ser jutjats i condemnats a Khabarovsk però alliberats al cap de deu anys a canvi de cedir tota la informació que tenien sobre guerra bacteriològica a l’exèrcit soviètic. I l’un per l’altre, ningú ha denunciat aquells crims.

El 1987 el director xinès Mou Tun Fei va aconseguir rodar la pel·lícula Men behind the sun (Gent rera el sol, el sol és la bandera de Japó) on es descriuen de manera explícita aquests experiments i la vida en aquest camp. Si teniu estómac podeu provar aquests enllaços d’eMule:

Enllaç eMule 1
Enllaç eMule 2
Enllaç eMule 3

L’últim enllaç és d’una pel·lícula també xinesa sobre la matança de Nanking.

En fi, si llegiu més informació sobre el comportament de Japó a la guerra i veieu aquestes pel·lícules, no us estranyeu si passeu a veure avui els bombardejos atòmics amb els mateixos ulls d’alegria dels qui llavors veien com s’alliberaven del Terror de la Ciència sense ètica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!