la dona del pescador

marc teixidor | l'escala | l'empordà

12 de setembre de 2007
4 comentaris

Patxi López Lehendakari

Llegeixo el SMS perplex i caminant per un carrer de Torroella de Montgrí. El remitent és una persona amb la que havia estat parlant de Josu Jon Imaz feia poc més d’una setmana. Tots dos, remitent i destinatari, compartim una idea que avui l’ha portat a escriure’m un missatge curt distint al que normalment m’envia.

El text deia el següent: "Imaz abandona la política activa".

Un dia del passat mes d’agost sopàvem amb uns amics en un restaurant de l’Escala. La conversa pivotava al voltant de la política basca, doncs dos dels sis començals tenen responsabilitats polítiques al País Basc i un altre a Madrid.

Tinc la sensació que pocs polítics com Imaz han aconseguit un conscens tant generalitzat al voltant de la seva persona política: un home moderat, obert de mires, amb poc llast del passat, representant d’una societat que vol afrontar el futur amb optimisme. Un home potser més ben vist i entès des de fora del seu partit. Un partit, el PNB, amb tuf decimonònic que ha perdut la possibilitat de pujar als vagons centrals d’un tren d’alta velocitat i volada que només li manca abandonar la cua que personifica ETA. Dirigents monolítics del PNB s’han carregat un dels pocs polítics bascos capaç d’il.lusionar i mobilitzar l’elector basc moderat, de sensibilitat diversa, tant "nacionalista" com "constitucionalista".

Els diversos cercles polítics s’especulava que per primera vegada el PNB podia presentar a Lehendakari el màxim dirigent del partit. Precisament per aquesta capacitat de despertar esperança i il.lusió en el futur entre els bascos, no serà així. Qui pugui aconseguir tan complexa tasca serà el proper Lehendakari, i ara per ara només Patxi López compleix aquest requisit.

  1. No entiendo elc atalán. Pero al título respondo con un "por encima de mi cadaver". Patxi López a la ría de Bilbao xD

    Gizon hori ez da euskalduna. Euskeraz ere ez daki. Gainera, horretaz aparte, gezurti hutsa da. Ez du inolako sinesgarritasunik. Euzkadiko politikalirik zitalena da.

  2. En tot cas, i desde el meu punt de vista, la moderació o centralitat, no pot convertir-se en baixar-se els pantalons i no afrontar els grans reptes? Vull dir, si una persona arriba a la conclusió que el millor per la societat on viu es canviar d’estat on pertany, hi estiguem o no d’acord, lo lógic es que treballi per això. Se que en politica com en la vida, les coses no son ni blancs ni negres. Pero buscar unicament el consens no significa que mai faras canvis importants ??

    Salvador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!