DIARI DEL CIRC

PER MARCEL BARRERA

17 de juliol de 2015
0 comentaris

Cultura demana al Parlament la retirada del polèmic preàmbul que criminalitza el circ

El departament de Cultura ha demanat per escrit al Parlament de Catalunya la retirada del polèmic preàmbul contra els circs aprovat en ponència el passat mes de juny pels diputats Josep Rull (CiU), Oriol Amorós (ERC), Jordi Terrades (PSC) i Hortènsia Grau (ICV-EUiA). Cultura també vol que en el ple de la setmana que ve s’aprovi un  text alternatiu que no criminalitzi el circ ni s’acusi totes les companyies de maltractar els animals.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha reconegut en unes declaracions públiques que el text aprovat “no és correcte, per dir-ho suau”, i ha demanat canvis. Aquesta reacció de la conselleria arriba després que el Grup de Defensa del Circ amb Animals va criticar el text en una nota de premsa i que l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) va enviar un escrit al conseller acusant la classe política de la seva falta de sensibilitat cap al circ.

Des d’ICV-EUiA, paral·lelament, s’està intentant des de fa setmanes esmenar també el text del preàmbul.  Però com el polèmic text ja està aprovat en ponència, això obligarà que durant el ple de la setmana que ve els partits s’abstinguin d’un text que fa poques setmanes van votar-hi a favor, en una prova més del nyap que ha estat tota la tramitació d’aquesta llei.

El text acompanya la proposta de llei per prohibir els circs amb fauna salvatge a partir de 2017 i una disposició addicional perquè el nou govern que surti del 27S aprovi, en el termini de tres mesos des de l’aprovació de la llei, un observatori que haurà de decidir si els animals domèstics es prohibeixen per reglament.

D’altra banda, el Consell de Garanties Estatutàries ha emès avui un dictamen a favor de la constitucionalitat de prohibir els circs amb animals, la qual cosa permetrà que la prohibició es voti en el ple del Parlament de la setmana que ve.

Foto: El conseller de Cultura, Ferran Mascarell (Viquipèdia).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.