20 de desembre de 2012
0 comentaris

Abans pròpia i vehicular…ara seria especifica segons el diccionari Wert…

De tothom és ben sabut que la reforma de la LOMCE, amb un esborrany enviat darrerament als consellers autonòmics per part del “ministerio” del ministre Wert, ha tornat a encendre la foguera del menyspreu en la que crema la llengua catalana per desig del govern espanyol. Així, aquesta normativa situaria a la llengua al rang de llengua específica, àdhuc per sota de les estrangeres. Des d’amplis sectors de la societat ja s’ha mostrat el rebuig contra aquest fet, que ataca les competències educatives de Catalunya i la pròpia llengua.

Cal dir que ens sembla que un debat provocat en aquest sentit per Espanya no té cap finalitat educativa ni vol arribar a cap aspecte concret sinó que vol fer servir la llengua per assolir amb alguns milers de vots més per a les malmeses enquestes populars. Caldrà doncs, si tot segueix així, a fer una crida ètica contra la insubmissió legislativa. La seva llei, no pot ser la nostra, mai!!

Una notícia que no se’ns pot passar per alt és el fet que el  Suprem ha anul·lat la prohibició de les emissions de TV3 al País Valencià, prohibició desenvolupada pel govern Camps i que va dur al tancament de les instal·lacions que permetien la difusió de la televisió catalana, a més de suposar una multa de 300.000 euros que es va imposar sobre la entitat promotora de les emissions, Acció Cultural del País Valencià.

La sentència exposa que ni el govern valencià era competent per imposar la multa ni per a clausurar els repetidors. Tot i la resposta agressiva del govern afirmant que no permetrà l¡obertura de repetidors i que l’emissió de TV3 ha de tenir reciprocitat a Catalunya amb Canal9 i respectar la “identitat” valenciana, esperem que aquestes emissions puguin tornar a ser difoses al País Valencià, produint-se un acte de justícia , que no podrà reparar per una banda el greuge rebut pels espectadors d’aquestes emissions durant el temps que no han estat possibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!