26 de maig del 2019: eleccions europees

Avui s’escau el dia d’Europa, una bona ocasió per repensar-la en aqueixa època de crisi del projecte comunitari per causa de l’elitisme de la classe política dirigent de la UE, desconnectades de les problemàtiques nacionals i la fractura dels principis democràtics a estats com Polònia, Hongria, Malta i el Regne d’Espanya.

El cas català és hores d’ara un conflicte de dimensió europea i com a tal ha de ser present a les eleccions europees de l’any vinent on a més de presentar candidatura pròpia els independentistes catalans haurien de ser presents a llistes de partits arreu d’Europa.

Post Scriptum, 1 d’octubre del 2018.

L’anunci d’Oriol Junqueras abans d’ahir afirmant que serà el candidat d’ERC a les properes eleccions europees confirma la persistència en l’error: no hi haurà llista unitària republicana a Europa. Al punt actual del conflicte amb l’ordre estatal espanyol els independentistes han d’anar a Madrid i a Brussel·les en un sol bloc, representant un poble que esdevenir estat i per tant els dirigents s’han de comportar amb aqueixa mentalitat. Les llistes pròpies són per a les eleccions al Parlament de Catalunya i les municipals, no pas quan la qüestió de l’estat propi és la que està en joc.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *