Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

11 de març de 2011
0 comentaris

Sobre el gihadisme i l’espanyolisme proisraelià

Avui s’escau el setè aniversari dels atemptats gihadistes de Madrid, uns fets que encara no s’han valorat en totes les seves dimensions i sobre els quals vull fer un parell de consideracions. 

La primera, sobre el fenomen gihadista. Set anys després dels atemptats terroristes als trens de rodalies que anaven a Atocha, la premsa i la classe política tendeixen a ometre la naturalesa del fenomen gihadista i tracten els fets com un cas aïllat. Només cal comparar el tractament mediàtic i polític permanent que des de Madrid es dóna a ETA i el que té com a referència el gihadisme. A Catalunya encara es nota més la manca d’analistes especialitzats en aquest fenomen totalitari -Jofre Montoto i algun altre, són l’excepció- i el tractament mediàtic relatiu als condemnats del ¨cas Raval¨ n’és un exemple.

La segona, sobre Aznar i Israel. Quan el president Aznar va engegar la campanya mediàtica per atribuir a ETA l’autoria dels atemptats del 11-M, podia saber aquell matí mateix que els informatius israelians assenyalaven la pista gihadista amb tota certesa. Catalunya Informació va reproduir diverses vegades aquest breu provinent d’Israel. El fet que Aznar desoïs reiteradament aquesta font d’informació evidencia que la seva passió -tardana- per Israel és instrumental i superficial. La dreta reaccionària espanyola, històricament antisionista i proàrab, és avui pro-occidental i fanàticament defensora d’Israel, sense compartir però els valors fundacionals de l’Estat hebreu i les seves profundes arrels democràtiques. Els conversos a la causa d’Israel ho són fonamentalment perquè senten enveja de la contundència amb que els israelians defensen la seva existència com a Estat i en fan una transposició esquemàtica a la defensa de la unitat d’Espanya contra els seus enemics interiors, ETA en aquesta hora present. 

Post Scriptum, 5 de maig del 2022.

El fanatisme ignorant del progressisme antisionista permet que l’espanyolisme més reaccionari aprofiti l’afer Pegasus/Catalangate per fer costat a Israel, ahir el Jerusalem Post publicava un article d’Angel Mas, president d’ACOM, titulat ni més ni menys, “Madrid leads the fight against antisemitism“, on lloa la presidenta Ayuso com una abanderada de la causa del poble jueu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!