Des de la Plana

Josep Usó

4 de juliol de 2021
0 comentaris

Una de futbol.

Per allò de l’atzar i la traça, resulta que una de les semifinals de la eurocopa de futbol la jugaran Anglaterra i Dinamarca. Més enllà del fet que Anglaterra és només la selecció d’un dels regnes que formen part del Regne Unit de la Gran Bretanya, hi ha un altre fet curiós, en aquest partit.

L’any 1908, la Olimpíada es va celebrar a Londres. I la final de futbol va ser justament aquesta. Anglaterra vs Dinamarca. En aquella ocasió, els anglesos van guanyar la medalla d’or olímpica i els danesos la de plata. El partit va acabar amb 2 – 0 a favor d’Anglaterra.

A la semifinal, Dinamarca va guanyar França pel resultat més abultat que mai ha encaixat la selecció francesa. 17 – 1. Sembla més un resultat d’handbol que de futbol, però és el que va haver.

Amb tot, això no és el més destacable, d’aquella competició. El més curiós és que un dels davanters de Dinamarca i el porter de la selecció eren germans. Harald i Niels Bohr. El primer, matemàtic de professió. I el segon, el porter, físic i premi Nobel de Física el 1922. És, entre altres coses, el pare del model atòmic que duu el seu nom i pare també de Aage Niels Bohr, premi Nobel de Física el 1975.

Deu ser de les poques vegades en les què un esportista d’elit és també a la vegada un científic de primeríssima línia. Perquè malgrat que el futbol es juga amb els peus, el cap també hi juga.

Val a dir que la carrera esportiva de Harald va ser més llarga que la del seu germà. I és que aquest, es posava a pensar en algun problema de Física i més d’una cessió sense perill va acabar en gol perquè el porter tenia el cos al camp però el cap molt lluny d’allà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!