Prendre la paraula

jordimartifont

18 d'octubre de 2017
0 comentaris

[NdP] La CUP vol un control real de la despesa de les empreses municipals

(Fotografia del Diari de Tarragona)

La CUP denuncia que des que es va fer públic l’escàndol de la despesa amb la targeta de l’EMT no s’ha fet res per fiscalitzar millor les empreses municipals i sospita que els freqüents viatges a Madrid pagats amb aquesta targeta puguin estar relacionats amb els 47.000€ que l’AMT va pagar a l’empresa Isora Solutions per suposades sessions de coaching als treballadors/es. La formació independentista demanarà explicacions i exigirà el desenvolupament d’una norma interna el proper plenari així com els propers consells d’administració.

El passat 23 de juny es va fer entrega al Consell d’Administració de l’EMT l’informe de revisió de les despeses de la targeta de crèdit de l’ex-gerent, el Sr. Mario Cortes Ayen, elaborat pel Sr. Xavier Moisés Falcó, que tenia per objectiu “revisar la justificació i motivació de les despeses de la targeta de crèdit de l’exgerent, Sr. Mario Cortes Ayen”.

En les conclusions d’aquest informe, en relació a l’anàlisi de la motivació documental, el Sr. Xavier Moisés Falcó va expressar que no havia pogut validar “el compliment d’una norma interna que regeixi els criteris sobre desplaçaments, assistència a cursos, despeses de manutenció, despeses de representació i la seva forma de justificació, pel fet que l’entitat EMT no disposa d’un reglament aprovat i en funcionament”. I afegia “la no existència d’una norma interna que determini la forma de motivar aquesta despesa provoca una limitació a l’abast” que subordinava l’opinió del Sr. Xavier Moisés Falcó al respecte.

A causa de les limitacions detectades en el desenvolupament de l’informe, el sr. Xavier Moisés Falcón, adreçava al Consell d’Administració de l’EMT, una sèrie de recomanacions que considerava que “hauria d’implementar de forma urgent”, que són:

1) Desenvolupar una norma interna que regeixi els criteris sobre desplaçaments, assistència a cursos, despeses de manutenció, despeses de representació i la seva forma de justificació i implementar mesures de control i seguiment.

2) En relació al expedients de viatges o desplaçament, desenvolupar una pauta uniforme d’informació a incloure, on es detalli, com a mínim, la data, el motiu i els empleats que hi ha participat.

3) Limitar o suprimir el pagament per mitjà de targetes de crèdit.

4) Des d’un punt de vista administratiu, no comptabilitzar cap despesa sense el corresponent document justificatiu.

Després de cinc mesos des de l’elaboració d’aquest informe, la CUP considera que ha passat prou temps com perquè les diferents presidències i en concret la de l’EMT ja hagin desenvolupat la “norma interna que regeixi els criteris sobre desplaçaments, assistència a cursos, despeses de manutenció, despeses de representació i la seva forma de justificació i implementar mesures de control i seguiment”. Així com la “pauta uniforme d’informació a incloure, on es detalli, com a mínim, la data, el motiu i els empleats que hi ha participat”, en relació al expedients de viatges o desplaçament.

Per aquest motiu la portaveu del Grup Municipal de la CUP i membre dels consells d’administració s’ha adreçat a les Presidències de les empreses municipals sol·licitant que als propers consells d’administració es lliuri aquesta normativa, i en cas que no es disposi d’ella, que s’expliquin els motius pels quals gairebé mig any més tard que es fes públic l’escàndol de la targeta de l’EMT, encara no s’hagin implementat les pertinents mesures correctives.

Igualment, ha sol·licitat a la Presidència de l’AMT que el proper Consell d’Administració es donin explicacions i es faciliti la documentació que acrediti en què s’han gastat aquests 47.000€, després que diversos treballadors hagin assegurat que no van rebre formació de l’empresa Isora Solutions i que desconeixien que s’estigués impartint.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

Tarragona, Països Catalans, 18 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!