Prendre la paraula

jordimartifont

28 de juliol de 2015
0 comentaris

Davant la prohibició de fer àpats al carrer a Tarragona, crida a no perdre la ciutat

menjar yago
[Comunicat]
El passat divendres 24 de juliol, un sobtat decret de l’Ajuntament de Tarragona servia per posar més restriccions als menjars populars que s’organitzin a la via pública. A partir d’ara, segons aquest decret, només seran autoritzats els àpats que organitzin associacions de veïns en les seves festes majors anuals “sempre i quan es trobin degudament incorporats al programa de festes”, i sempre que compleixin els requisits de facilitar un plànol de l’activitat amb la indicació de “mesures preventives, de preservació i de neteja de l’espai”.

Mentre la ciutat és plena de terrasses que han convertit les places i carrers en llocs només aptes per a qui paga, l’autoorganització de veïns i veïnes amb l’únic objectiu de gaudir de l’estiu i de la companyia dels altres al voltant d’un bon menjar és prohibida per l’Ajuntament. Es nega així una part important del tarannà de tarragonines i tarragonins que com a bons mediterranis fem vida al carrer i no la supeditem només als diners o al negoci.

Des de la CUP de Tarragona no acceptem aquest decret ja que suposa un pas més en la mercantilització de l’espai públic, una trava sense sentit a l’autoorganització popular, de les persones més enllà del mercat, i un atac directe al dret a la ciutat.

És per això que denunciem el decret i les seves intencions, ens hi oposarem des de la institució i, evidentment, des del carrer. Cridem a la desobediència festiva i animem als tarragonins i tarragonines a fer àpats al carrer, a gaudir de l’amistat al voltant d’un bon menjar, a ser feliços sense l’obligació de pagar i a no oblidar que desobeir una norma absurda sovint també es plaent.

Tarragona, Països Catalans
28 de juliol de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!