Prendre la paraula

jordimartifont

11 de juliol de 2018
0 comentaris

[COMUNICAT] Primera victòria de la lluita antirepressiva a Tarragona amb l’arxiu del cas 3 octubre

Després de la violència viscuda durant el referèndum, Tarragona es va despertar el 3 d’octubre amb la mateixa força i les mateixes ganes de participar en la vaga general com ho havien fet durant el dia de la consulta.

Aquella vaga va ser convocada per diverses forces sindicals (CGT, Co.Bas, COS, i IAC) en motiu de la defensa dels drets laborals i contra la repressió de l’Estat. Desenes de milers de persones hi van participar i a Tarragona es va produir una de les més grans manifestacions dels segle XXI, i alhora de les més pacífiques que es recorden.

Tot i així, el Règim del 78 no en va tenir prou, amb apallissar els votants l’1 d’Octubre. Les forces de l’Estat volien que el 3 estiguéssim callats, amb la mirada baixa i submisos; com que no va ser així, el passat 5 d’abril de 2018 van citar a declarar al jutjat número 2 de la ciutat cinc coneguts activistes de Tarragona: José Estrada, Antonio Mota, Santi Fortuny, Laia Estrada i Jordi Martí Font, aquests dos últims consellers municipals de la CUP, i a tots els quals s’acusava d’un delicte de desordres públics. A aquestes cinc investigades (en cap cas) aleatòries se’ls atribuïa un caràcter de lideratge que no existia i se les acusava d’haver comès delictes com desordres públics pel fet d’haver exercit el seu dret de vaga.

Els dos primers van respondre a la citació davant el jutge però es van negar a declarar per mostrar el no-reconeixement d’aquesta justícia hereva del feixisme, mentre que Santi Fortuny, Laia Estrada i Jordi Martí van optar per no comparèixer voluntàriament i desobeir la citació, amb el mateix objectiu que els seus companys, però assumint la possibilitat de ser detinguts en qualsevol moment.

Fa dues setmanes el jutge va decidir arxivar la causa. Celebrem aquesta decisió com la primera victòria de la lluita antirrepressiva que viu la ciutat de Tarragona i les comarques del Camp, d’ençà que es va iniciar aquesta onada repressiva que ja compta amb prop de 150 persones investigades a la vegueria. La nostra línia política antirrepressiva ha estat sempre la mateixa, la de no reconèixer la justícia, la d’obediència al mandat popular de l’1 d’Octubre i a la dignitat política i ideològica de les persones investigades i ens ratifiquem en aquestes tres línies, no acceptarem mai la criminalització de la protesta. Estan utilitzant el dret penal contra l’esquerra anticapitalista per qualsevol tipus d’organització i protesta.

Demostrem l’eficàcia de l’estratègia política de no col·laborar en aquest teatre judicial i policial que serveix per criminalitzar moviments polítics. L’Esquerra Independentista, per desgràcia, té una trajectòria de més de 30 anys d’experiència repressiva i no ha de rebre lliçons polítiques sobre com fer front a la repressió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!