Prendre la paraula

jordimartifont

24 de juny de 2017
0 comentaris

[Comunicat] La CUP apel·la el Govern municipal per tal que actuï amb responsabilitat davant de l’elevat risc d’incendi forestal


Fa un mes, el 23 de maig, des de la CUP ja vam alertar de l’elevat risc d’incendi en què es troba l’anella verda que envolta la ciutat de Tarragona, per la qual vam demanar que s’emprenguessin mesures urgents en prevenció d’incendis.

Els plantejaments del Govern de la Generalitat, expressats en una roda de premsa, coincideixen amb els de la CUP i alerten del gran risc d’incendis al Tarragonès, atès la manca de pluges dels darrers mesos, l’elevada temperatura i el canvi climàtic, que fa que durant tot l’any s’hagi d’estar atent.

La CUP, que també ha tingut accés a un informe emès per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya on es proposen franges de prevenció a l’entorn de nuclis habitats del municipi de Tarragona, ens refermem en la necessitat d’emprendre mesures urgents en la prevenció d’extinció d’incendis perquè tota l’anella verda del terme municipal i del conjunt de la comarca, la massa boscosa que coneixem com Anella Verda Gaià-Francolí, corre un alt risc d’incendis que no es pot obviar. Per això, manifestem que cal celeritat en resoldre la problemàtica de mitjans d’extinció per al cos de Bombers de la Generalitat.

Per fortuna, l’any passat cap dels dos incendis que van tindre lloc a la comarca va acabar propagant-se per l’anella verda i creiem que enguany no podem deixar novament a l’atzar el futur dels nostres boscos per culpa de la inacció d’un govern municipal que es nega a acceptar la crua realitat: com més temps fa que una zona forestal no crema, més virulent és l’incendi el dia que es cala foc.

Per tot plegat, emplacem el govern local a emprendre immediatament les mesures de prevenció d’incendis que vam recollir a la moció presentada al ple de maig, i que no va prosperar per la incomprensible oposició del tripartit conservador (PSC, PP i Unió). Alhora, també reclamem la instal·lació, d’acord amb una proposta tècnica facilitada pels Bombers de la regió de Tarragona, de basses d’aigua al terme municipal per a mitjans d’extinció aèria en punts estratègics, com són les zones del Pont del Diable i de l’Escorpí-Mèdol. Aquestes basses assegurarien punts d’accés d’aigua d’una manera segura i estable que, d’altra banda, serien una inversió en la seguretat de persones i entorn.

Finalment, manifestem que seguirem de ben a prop quina és l’evolució de les actuacions d’aquest govern en matèria d’incendis, perquè el risc és evident i el perill no retrocedirà malgrat la seva inacció i omissió.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 23 de juny de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!