Prendre la paraula

jordimartifont

11 de febrer de 2018
2 comentaris

L’obra teòrica de Llunas, enviada a les editorials que la publicaran, si tot va bé… a l’abril


Feina feta no fa destorb. Cap de setmana de feinada. Adequació del text teatral de Xavier Romeu sobre “Alícia en terra de meravelles” que fem amb les i les alumnes de 4t d’ESO, correccions a dojo i acabada, finalment, l’ordenació de l’obra teòrica de Josep Llunas i Pujals.

Passat l’estiu i passat el cim de la possibilitat de la República que no ha desaparegut però ha baixat de nivell, toca treure al carrer, si pot ser abans del 23 d’abril, els dos volums de l’obra teòrica anarcocol·lectivista de Josep Llunas i Pujals, el teòric més important de l’anarquisme català del segle XIX i un dels més destacats de tot l’Estat.

El primer volum el traurà l’editorial Descontrol. Inclourà una introducció a la seva vida i obra i els llibres i fullets “Estudios filosófico-sociales sobre la familia” (1882), “Organización y aspiraciones de la Federación de Trabajadores de la Región Española” (1885), “Del trabajo considerado como vínculo social o fuente de libertad” (1889), “Bases científicas en que se funda el colectivismo” (1889) i “Los partidos socialistas españoles” (1892).

El segon volum, a l’editorial Aldarull, inclourà l’anàlisi del seu pensament anarquista i el seu principal llibre, “Qüestions socials”, de 1892.

A veure si tot va bé i a l’abril els tenim en paper, després de tota la feinada que encara queda.

Després d’això ja només caldrà publicar la seva biografia, l’edició de la seva obra periodística, una antologia poètica i l’anàlisi de La Tramontana. A veure qui ho vol treure…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!