17 de novembre de 2008
2 comentaris

Les vinyes a la tardor

Aquest cap de setmana vaig anar a buscar una mica de cava per uns amics de Tarragona al celler Vives Ambrós de Montferri, del qual ja he parlat en aquest bloc.

Després d’Alió, i sobretot a la  cruïlla de la carretera que va cap al monestir de Santes Creus i fins a Montferri, l’espectacle de les vinyes amb el color que agafen els ceps a la tardor és extraordinari, i no vaig poder estar-me de baixar del cotxe uns quants cops per fotografiar amb una petita càmera alguns dels paisatges que es podien contemplar.

Segurament durarà molt pocs dies i els pàmpols aniran caient fins despullar del tot els ceps, però potser al proper cap de setmana encara sereu a temps de visitar l’entorn dels monestirs de la ruta del Cister i els seus entorns rodejats de vinyes.

Qui en vulgui fer un petit tast, trobarà alguna fotografia de les que vaig fer en el meu facebook. Constatareu que la vinya no sols ens dóna vi hi cava, sinó que en algunes èpoques de l’any ens pot donar un excel·lent paisatge.

Esperem que els gestors del territori en preservin una bona part de la pressió  logística de les grans naus de ciment i magatzems.

  1. A mi em va passar el mateix, diumenge, quasi al mateix lloc, perquè vaig anar a la festa del vi de Vila-rodona i, tornant, abans d’arribar al trencall de les quatre carreteres (a l’encreuament entre la carretera de Tarragona al Pont i la carretera de Valls al Vendrell), mirant a l’esquerra, és a dir, la direcció que assenyales, vaig pensar en el color del camp, que ara és groc, majoritàriament, amb algun to més vermellós, d’alguna vinya de negre, potser; i d’aquí a poques setmanes serà gris, amb les redoltes teixint un núvol. Després, a mesura que anem podant, els camps seran amarronats, fins al març, que començaran a ensenyar el verd altre cop.
    Si mires cap a l’altre costat, però, el ciment ja immobilitza el calendari del color.

  2. Hola Jordi i tots els lectors,

    de paisatge, pressió urbanística, viticutura i moltes més coses parlarem al cicle de debats que s’obren aquest proper dissabte a Nulles. Tot el programa és a nulles2008.blogspot.com, esperem que la proposta us interessi!

    Salut,

    albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!