Antoni Soy

Eunomia

17 de novembre de 2006
0 comentaris

Minories i governs de coalició.

En contra del que ha predicat CiU i els seus “intelectuals orgànics”, a l’Europa occidental són molt normals els governs de coalició. A les Comunitats Autònomes de l’estat espanyol també. D’altra banda, a molts països sovintejen també els governs de coalició sense la participació del partit que ha obtingut més escons.

Des de 1945 això ha passat moltes vegades als països nòrdics (Noruega, Dinamarca, Finlàndia, Suècia) i també als de l’Europa central (Holanda, Irlanda, Bèlgica, Alemània). També hi ha hagut, o encara hi ha, governs d’aquest tipus a  les Comunitats Autònomes de Aragó, Galícia, Astúries, Navarra, Canàries, Cantàbria, Madrid i Euskadi. Tot plegat queda molt clar a l’article dels professors Josep Mª Reniu i Jordi Matas, del Grup de Recerca en Coalicions, i publicat fa uns dies a El Periódico.

No hi ha cap dubte, doncs, de la legalitat i de la legitimitat de l’Acord per a un Govern de l’Entesa pel Progrés (“Legitimitat total. … I sense enganyar a ningú”) per a constituir el nou Govern de Catalunya. I, a més, com acabem de veure, és una situació força comuna en els països del nostre entorn europeu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!