SENSACIONS

de Joan Pont i Montaner

25 d'octubre de 2014
0 comentaris

L’abocador de Coll Cardús

Aquest divendres el DDT informava que des del passat 18 de juliol l’abocador havia deixat d’admetre residus urbans o industrials. Semblava doncs que per fi s’havia complert un somni.

L’abocador de Coll Cardús, iniciat a finals dels setanta per substituir l’abocador que Terrassa tenia a la finca de can Bogunyà. Com explica l’acta del Ple municipal del 29-08-1984, és un abocador iniciat sense cap control ambiental, sense cap impermeabilització, sense cap mesura correctora, o sigui com es feien les coses en aquell moment. Això va provocar molts problemes de lixiviats, contaminació dels torrents del Llor i d’Avellaners i del subsòl de la finca.

Amb el temps la gestió de l’abocador va recaure en l’empresa TRATESA, que va fer moltes millores en els procediments de treball. Amb els anys ens hem cregut que tenim un abocador ben gestionat, oblidant que ja va néixer malalt. Cal recordar que fa pocs anys encara hi va haver un abocament de lixiviats de la depuradora de l’abocador Com explicava l’editorial del diari, l’abocador ha viscut processos de legalització, diferents dates de clausura, nous tancaments, modificacions de cota (per admetre mes residus), plans especials, el centre de tractament de residus (CTR), propostes i estudis per nous abocadors., pudors i queixes del veins

Encara que anuncien el tancament fet al juliol, la realitat és que continuen abocant en un racó de la finca residus (tractats i inertitzats) però residus al cap i a la fi. O sigui que el tancament és de fireta.

Cal parar de fer residus, que n’assumim el cost del seu tractament, valorització o separació en origen o trobar nous tractaments o nous espais on dipositar les restes del tractament dels residus.

Terrassa 25 d’octubre de 2014

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!