De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

22 d'octubre de 2009
1 comentari

El conyac d’en Ruiz Mateos.

La premsa publica anuncis a doble pàgina i a tot color de la campanya de captació de recursos per part d’una empresa del conglomerat Nueva Rumasa. Emeten uns pagarés a un tipus d’interès extraordinari, molt per damunt del que seria un tipus de mercat. Amb aquesta font de finançament, el grup industrial de l’hexàgon i l’abella pretén reforçar els nobles objectius de seguir creixent i continuar amb el compromís amb l’ocupació. Nobles objectius.


Van a la grenya amb la Comisión Nacional del Mercado de Valores, ja que aquests tenen reserves respecte de l’operació i de les garanties aportades per l’emissor dels valors, a efectes d’avalar-ne la solvència i assegurar els compromisos adquirits amb els inversors.
Nueva Rumasa exposa, a doble pàgina i a tot color, que la garantia és un tresor de valor incalculable : Extraordinàries existències d’antiquíssim brandy de Xerès. La valoració d’aquest estoc espirituós és de més de 1.200 milions d’euros. Mil dos-cents milions d’euros en mam !

Fent un volt pel Google podem comprovar que sí, que efectivament, que una ampolla d’aquest destill·lat té un preu gens desdenyable. No tinc idea de si aquest brandy és tan extraordinari com per justificar el que en demanen, però 1.200 milions d’euros en conyac em sembla una xifra tant superlativament exagerada, que correspondria a tants i tants milers de litres, a tantes i tantes bótes, que em fa venir ganes de riure i tot. Fent una senzilla multiplicació, transformant-ho a pessetes, la hilaritat s’accentua.

Una de dues : O bé el senyor Ruiz Mateos, com a bon andalús és un exagerat amb majúscules, o bé el redactor de la valoració ja ha començat a destapar ampolles i a consumir-ne el contingut, amb inequívocs efectes sobre la seva capacitat de regir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!