De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

10 de maig de 2011
Sense categoria
0 comentaris

El Museu de la Moto de Barcelona.

Dijous vinent, 12 de maig, obrirà les portes al públic el Museu de la Moto de Barcelona. Està situat al carrer de la Palla, número 10, en ple cor del barri gòtic i ocupa bona part de l’antic convent de Sant Felip Neri, a quatre passes de la Catedral. El museu de Barcelona és una mena d’apèndix del Museu de la Moto de Bassella, creat ja fa més de deu anys per la Fundació Mario Soler.

Barcelona és la ciutat de la moto. Potser només superada per París, a cada carrer, a cada semàfor, a cada vorera hi ha motos. Hi ha hagut una indústria potentíssima al darrere i s’ha fet conreu d’una apassionada afició per les dues rodes. Barcelona era la ciutat del circuit de Montjuïc, de les 24 hores, del campionat del món. Les Montesa Impala, les Bultaco Metralla, les Ossa, les Sanglas, les Derbi Paleta … han format part del paisatge de la ciutat tal com ara ho fan els scooters de quatre temps. Al Museu les podrem retrobar totes, acompanyades per la gamma de models de muntanya que totes les marques van produir, i dels models de competició que van dominar els circuits de velocitat durant anys. I dels ancestres: les primeres produccions catalanes, com la peça única de la Villalbí, hi tenen un espai distingit. També hi són presents la indústria auxiliar, la premsa esportiva, els accessoris i equipaments… El món de la moto a Barcelona concentrat al cor del barri gòtic.

 

A Barcelona hi calia un centre d’aquestes característiques. La trajectòria industrial, esportiva i ciutadana (hi ha milers d’unitats de marques catalanes encara ara censades i al corrent de pagament d’impostos -Ajuntament dixit-) s’ho mereixen. Hi tornarem amb calma, amb ganes de revisar fins al darrer escanyacables. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!