El meu bloc

Cal canviar l'acció per a què canviï el resultat. - Bloc personal de Joan Inglada Roig

30 de gener de 2023
0 comentaris

AutoDefensa Noviolenta (#ADNcat)

Josep Costa @josepcosta ho va dir el 18/6/2021: “L’1-O és un referèndum vinculant i el seu mandat és la declaració del 27-O i el 27/10/2023 el President Carles Puigdemont ho va deixar clar: “El procés només acabarà quan Catalunya sigui independent”.
Josep Costa @josepcosta, el 4 de nov. de 2016 ja va dissertar sobre la desobediència civil de forma clara. i l’11 de juny de 2022, va puntualitzar: “Cada vegada més, tot el que no siga una desobediència civil persistent, in crescendo, em pareix una pèrdua de temps“. #SenseDesobediènciaNoHiHaIndependència

La majoria de declaracions d’independència des de mitjans del segle XX han hagut de fer ús de la autodefensa no violenta (ADNcat); trobareu informació als missatges 9, 28, 29, 30, 40, 41 de la pàgina de l’ADNcat.

Sitges Solidari va organitzar la taula rodona “Converses per la Pau” el 3/2/23 a la Biblioteca Santiago Rusiñol, amb els següents ponents: Pere Ortega, Martí Olivella i Ton Dalmau.

El Martí Olivella, autor del web aturemlesguerres.cat ha escrit aquest llibre del títol, amb l’afegitó de “en 100 missatges i una història increïble”.
El missatge número 100 diu “No pot ser que davant la guerra només puguem triar entre recolzar la guerra (amb més armes, més soldats, més pressupost) o voler aturar la guerra (amb manifestacions pel desarmament, crides al diàleg, anàlisis sobre les causes de la guerra). En els darrers cent anys hi ha prou experiències, estudis i propostes arreu del món per posar les bases d’un sistema civil de defensa noviolenta com alternativa als sistemes militars de defensa violenta.
Front a una agressió armada, si ens preparem, podem tenir solucions millors que l’espiral de la guerra. Hi ha qui diu: “Si no es volen forces armades, no es pot ser independent i menys amb els veïns que ens han tocat. Ras i curt“. I qui contesta: “Si aconseguim la independència sense exèrcit, no veig per què n’hauríem de tenir un per defensar-la“. Si no es vol una autodefensa noviolenta, no es podrà tenir independència ni defensar-la. Ras i curt. #ADNcat
Això ha estat tema de conversa al Twitter amb la participació de lluitanoviolenta.cat que agrupa col·lectius formats per persones implicades en lluites noviolentes catalanes.

Els 15 i 16 d’octubre de 2022 a l’acampada organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al cor de Barcelona per posar en marxa la campanya Nosaltres acusem, es va produir un Clam per la desobediència.

El dia 2 de febrer, 2023, el Consell per la República Catalana ha enviat un correu electrònic que diu:

“La Noviolència. Estratègia i mètodes de lluita pels Drets i la Justícia”, patrocinat per l’International Center on Nonviolent Conflict (INCN), és el nou curs que ens ofereixen des del col·lectiu de Lluita Noviolenta. En aquest enllaç hi trobareu tota la informacióTeniu temps d’apuntar-vos-hi fins al 12 de febrer. Inscriu-t’hi! I jo ja m’hi he inscrit.

El mateix dia 2/3/23 l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) presenta la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, que tindrà lloc els pròxims 11 i 12 de març, al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb l’objectiu d’aglutinar totes les entitats que assumeixin l’estratègia de l’independentisme unilateral. Les principals organitzacions civils ja han confirmat la seva assistència. Les inscripcions estan obertes fins al 15 de febrer. Jo m’hi acabo d’inscriure avui, 6/2/23. L’Acte de presentació es pot recuperar al canal de Youtube de l’Assemblea. Crec que per generar noves adhesions a l’independentisme un dels temes que s’haurà de tocar en el front internacional és el de la Pau. La Independència hi va directament lligat.

Resumeixo dient que cal concentrar-nos, manifestar-nos i cantar per aturar les guerres i per defensar la independència d’Ucraïna i la de Catalunya i la de tots els pobles del Món cal que ens inscribim en el curs per la Noviolència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!